Ga naar de inhoud
Adoptidee

Wouter van Dijk

oprichter, initiator en bestuurslid van AdoptIDee

Mijn naam is Wouter van Dijk. Ik hou van nieuwe dingen en van samen kansen pakken en daar ook echt voor gaan. Daarom ben ik al sinds 2004 werkzaam in het veld van innovatie. Voor mij is één van de belangrijkste aspecten om goed te innoveren creativiteit en de mogelijkheden hebben om buiten de gebaande paden te denken. Deze combinatie is de reden geweest om AdoptIDee op starten. Ik merk aan mijn eigen kinderen dat ze je met heel simpele vragen heel verfrissende inzichten kunnen geven. Ik hoop dat veel ondernemers door AdoptIDee ditzelfde inzicht gaan krijgen.

Adoptidee

Jeroen Bos

bestuurslid AdoptIDee

Ik ben Jeroen Bos, Navigator bij Bossers & Cnossen, IT-nerd, gadget en sciencefiction liefhebber, Groninger en voorstander van open source & open standaarden.  Ik word ook wel the special sauce on the B&C burger genoemd. Ik voel een grote betrokkenheid bij het Onderwijs in het Noorden en dan met name onderwijsvernieuwing. Naar mijn mening sluit het huidige onderwijs niet voldoende aan bij wat kinderen zouden moeten leren en ik ben mede daarom enthousiast over AdoptIDee. AdoptIDee biedt kinderen een kans om zich met echte ondernemingsvraagstukken bezig te houden en daagt hen uit om als klas naar oplossingen te zoeken. Alle vaardigheden die kinderen nodig hebben om zich succesvol te ontwikkelen vind je terug in AdoptIDee zoals creativiteit, ondernemen, kritisch denken en communicatieve vaardigheden. Beter en completer dan AdoptIDee wordt het niet!

Adoptidee

Jan van Uitert

operationeel directeur AdoptIDee

Ik ben Jan van Uitert\, operationeel directeur van de nieuw opgerichte stichting AdoptIDee. De laatste 12 jaar van mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest op het snijvlak van het onderwijs en het bedrijfsleven. Tijdens deze periode heb ik de stichting Techcovery opgezet. Een bedrijfsvakschool in de regio Zwolle waar we praktijkonderwijs organiseerden voor MBO studenten vanuit verschillende technische richtingen van niveau 1 tot en met niveau 4. Het werken met één been in het onderwijs en één been in het bedrijfsleven was helemaal nieuw voor mij en dus een enorme uitdaging.

Adoptidee

Gezocht: bestuurslid afkomstig uit onderwijs!