Ga naar de inhoud

Wat een creativiteit, mooie oplossingen en veel energie hebben we gisteren gezien op de einddag van editie in Veenkolonien. Het was alweer de 3e editie in Oost-Groningen en deze keer hebben ca. 130 kinderen zich mogen buigen op de probleemstellingen van 8 bedrijven uit heel Oost-Groningen. Door de werknemers van de toekomst te binden met ondernemingen past AdoptIDee heel mooi in de missie van InnovatieHub Oost-Groningen, waardoor dit partnerschap een hele logische is. Met MFC de Binding in Oude Pekela was een ideale locatie gevonden. Immers, als huiskamer van het dorp, was de locatie niet meer dan logisch.

Dit keer hebben we kinderen gewerkt aan oplossingen van Paviljoen Flonk, Nedmag, Zippak, Wieringa knappertjes, Zechsal, Verbidak, Hempflax en Hessels Zeefbanden. De oplossingen werden gepresenteerd in mooie pitches met veel ondersteunend materiaal als posters, maquettes en tekeningen. Paviljoen Flonk had de foodtruck meegenomen waar recepten van de kinderen werden uitgeserveerd. Een zeer welkome aanvulling.

Oude-Pekela trilt nog lang na! Waarom? Omdat de kinderen helemaal los gingen op het optreden van lokale held Tik Tok Tammo. Wat een energie! Wat een optreden! En vooral wat een mooie oplossingen! Op naar volgend jaar!

Adoptidee
Adoptidee