Ga naar de inhoud

Woensdag 27 maart ging de 3e editie van AdoptIDee in de gemeente Losser van start. Dit jaar doen er in Losser 11 scholen mee, met in totaal 15 klassen, 307 kinderen en 15 lokale ondernemers die participeren.

Jan van Uitert, directeur van AdoptIDee en kartrekker van de editie in Losser, opende de bijeenkomst met een welkomstwoord in de mooi ingerichte serre van Grand Cafe Smit.

Vervolgens opende Wethouder Jan Engels officieel de editie 2024. In zijn inspirerende toespraak benadrukte hij de prachtige samenwerking tussen ondernemers en onderwijs in de gemeente Losser. Hij gaf ook aan uit te kijken naar de eind-dag op 12 juni in Brilmansdennen, waar hij de oplossingen van de kinderen wil bekijken.

Na een terugblik op 2022/2023 en aandacht voor de ontwikkelingen van AdoptIDee, volgde een zeer inspirerende lezing door Tim Post en Dave van der Valk van Kids4twente. Zij benadrukten het belang van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en de noodzaak van projecten zoals Kids4twente en AdoptIDee in het reguliere primair onderwijs.

Vervolgens werd de planning van het traject doorgenomen en werden de ondernemers gekoppeld aan een klas. Daarna was er tijd voor de eerste kennismaking tussen leerkracht en ondernemer, waarbij de eerste opdrachten al in concept werden uitgewerkt.

Het was een prachtige aftrap van de editie Losser 2024, op naar weer een geslaagde editie!

Adoptidee
Adoptidee
Adoptidee