Ga naar de inhoud

Oss is onze editie die als eerste van start is gegaan. Dat betekent ook dat de ondernemer als eerste in de klas komt om het werk van de leerlingen te bekijken en feedback te geven. Op 4 april was het zover. Sommige kinderen vonden het erg spannend en andere kinderen keken uit naar hun presentatie.

Nadat de kinderen onze lesvideo van Gijs Nilessen en Jonas van der Vlugt hadden bekeken, over hoe je moet pitchen, werd de pitch gegeven aan Martine van Weverwijk en Peter van Dijk van Verhoeven, family of companies. De opdracht was: bedenk een appelmoesmachine!

Eerder hadden de kinderen al een bedrijfsbezoek gehad wat enorme inspirerend was en de eerste ideeen al opkwamen. We hebben veel oplossingen gehoord, van lopende banden tot scanners tot doseerinstallaties tot robots. Op deze wijze komen de kinderen op speelse wijze in contact met techniek en gaan ze, met de 6 AdoptIDee-stappen, door een proces heen waarbij ook hun zachte vaardigheden als brainstormen, filteren van ideeen, opzetten van hun superidee en pitchen van de oplossing aan bod komen.

Op 18 april is de einddag in Oss in het gebouw van school De Polderhof. Mocht je interesse hebben, bent u van harte welkom om te kijken.

Adoptidee
Adoptidee