Ga naar de inhoud

Op woensdag 24 april vond de aftrap plaats van de piloteditie in de Gemeente Enschede, met De Kiem school, een klas leerlingen en Hotel Resort Bad Boekelo. In pilot edities beginnen we altijd met een combinatie van stap 1 en stap 2 uit ons draaiboek. Normaal bestaat een editie uit 6 stappen, maar de pilot heeft er 5. Tijdens deze bijeenkomst organiseert AdoptIDee kennismaking tussen onderwijs en ondernemers, een rondleiding voor de leerkrachten en gezamenlijk uitwerken van de opdracht voor de kinderen.

Na het welkomstwoord van Jan van Uitert opende hij ook de editie.

Na het doornemen van de details en planning van het project nam Bob de Waal namens Hotel Resort Bad Boekelo het woord. Hij vertelde dat hij altijd al hotelmanager wilde worden en dat dit al 10 jaar een prachtige en uitdagende baan is. Hij gaf aan graag met projecten zoals AdoptIDee samen te werken, zodat kinderen op jonge leeftijd al kennis kunnen maken met het bedrijfsleven in Enschede.

De rondleiding begon en alle deelnemers waren onder de indruk van het grote aantal hotelkamers en appartementen. Tijdens deze interessante wandeling werd de opdracht voor de kinderen al in concept besproken en bijna uitgewerkt.

Het enthousiasme van alle deelnemers was prachtig om te zien. De leerkrachten vonden het ook uitdagend om de opdracht te vertalen naar onderwijs. Verder werd het bedrijfsbezoek van de kinderen en de ondernemer gezamenlijk gepland. Dit enthousiasme vormt de basis voor een prachtige editie.

De afsluitende dag vindt plaats op vrijdag 21 juni van 10.00 uur tot 11.30 uur in Het Lumen in Enschede. Dit is een openbare bijeenkomst, waarbij iedereen van harte welkom is om de prachtig uitgewerkte opdrachten van de kinderen te komen bekijken.

Adoptidee
Adoptidee