Ga naar de inhoud

Onder de bezielende begeleiding van Jakob Zwinderman, van de Innovatiehub Oost-Groningen, is ook in de Veenkoloniën AdoptIDee afgetrapt. Dit jaar start de 3e editie, waarbij we een groei hebben in het aantal scholen (8) en bedrijven (8). Kinderen van scholen uit Oude Pekela, Nieuw Pekela, Oostwold en Winschoten gaan aan de slag met de probleemstellingen van de 8 bedrijven.

De eerste twee edities van AdoptIDee hebben namelijk naar meer gesmaakt en daardoor is er een verdubbeling gemaakt. En niet alleen qua bedrijven en klassen, maar ook Oostwold en Winschoten zijn erbij gekomen, zodat we een nog bredere dekking in Oost-Groningen hebben. Fantastisch!

AdoptIDee past perfect binnen de ambities van Innovatiehub Oost-Groningen. Eén van de doelen van de hub is namelijk om jong talent te binden aan de regio en met hen nieuwe ontwikkelingen en innovaties te ontplooien. Een 1-op-1 match.
De aankomende weken gaan de kinderen aan de slag en bouwen we op de naar de climax van de einddag. Deze vindt plaats op 8 juli, weer in de Binding in Oude Pekela. Komen jullie ook?

Adoptidee
Adoptidee
Adoptidee