Ga naar de inhoud

Op woensdag 13 maart 2024 werd de vijfde editie van AdoptIDee in Groningen gelanceerd, wat tevens de editie was waarin het ontstaan van AdoptIDee werd gevierd.

We zijn bijzonder trots op onze grootste regio, bestaande uit 6 scholen, 18 klassen, 479 kinderen en 18 ondernemers, met Wouter van Dijk als initiatiefnemer en kartrekker van AdoptIDee.

Alle voorgaande edities van AdoptIDee in Groningen waren een groot succes, en ook deze keer was de aftrap in de prachtige locatie van het Forum in Groningen een succes. Tijdens zijn openingswoord benadrukte Wouter de geweldige ontwikkelingen van AdoptIDee, waarna hij het woord gaf aan de keynote speaker, Gerrit Baarda.

Gerrit deelde zijn levensverhaal als afgestudeerde van de HTS, waarbij hij zijn hobby tot zijn werk maakte en het bedrijf ZiuZ (www.zuiz.com) oprichtte, waar nu 70 mensen werkzaam zijn. Zijn inspirerende verhaal maakte grote indruk op alle aanwezigen.

Vervolgens koppelde Wouter de leerkrachten aan de ondernemers die hun klas zullen adopteren en hen innovatieve opdrachten zullen geven. De kick-off bijeenkomst was een succes, en nadat alle aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje kennis hadden gemaakt, werden de eerste opdrachten al uitgewisseld.

Kick off Groningen 1 - Adoptidee
Kick off Groningen 2 - Adoptidee
Kick off Groningen 3 - Adoptidee
Kick off Groningen 4 - Adoptidee