Ga naar de inhoud

Op dinsdag 9 april vond de langverwachte kick-off van de pilot editie plaats in Gemeente Berkelland. De Sint Joris school in Borculo en het bedrijf Bronkhorst BV in Ruurlo vormden de setting voor dit evenement, waarbij een klas leerlingen betrokken was.

Tijdens pilot edities combineren we stap 1 en stap 2 uit ons draaiboek, waardoor de pilot in totaal uit 5 stappen bestaat in plaats van de gebruikelijke 6. Tijdens deze bijeenkomst faciliteert AdoptIDee de kennismaking tussen onderwijs en bedrijfsleven, biedt een rondleiding aan de leerkrachten en helpt bij het gezamenlijk uitwerken van de opdracht voor de kinderen.

Jan van Uitert heette iedereen welkom, waarna Louis Koopman, voorzitter van de bedrijvenkring Berkelland, de editie officieel opende. Met mooie woorden benadrukte Louis het belang van de samenwerking tussen ondernemers en onderwijs in projecten zoals deze.

Na het doornemen van de projectdetails en planning, nam Manfred Krooshof namens Bronkhorst BV het woord. Hij gaf een inspirerende presentatie over Bronkhorst BV, een bedrijf met 700 medewerkers in Ruurlo en een indrukwekkend goed georganiseerde industriële plant. Manfred legde ook uit dat Bronkhorst al veel samenwerkt met onderwijsprojecten op alle niveaus.

De rondleiding begon en alle deelnemers waren enorm onder de indruk van de grootte van het bedrijf en de technische knowhow. Tijdens deze lange en interessante wandeling werd de rondleiding voor de kinderen al in concept besproken en werd de innovatie opdracht voor hen uitgewerkt.

Het enthousiasme van alle deelnemers was duidelijk zichtbaar en vormt een geweldige basis voor een succesvolle editie, die zal worden afgesloten op woensdag 3 juli van 10.00 uur tot 11.30 uur. Deze openbare bijeenkomst wordt georganiseerd in het nieuwe Staring College in Borculo. U bent van harte uitgenodigd om de prachtig uitgewerkte opdrachten van de kinderen te komen bewonderen.

Adoptidee
Adoptidee