Ga naar de inhoud

Op vrijdag 19 april vond het bedrijfsbezoek van basisschool De Martinus plaats. De leerlingen van groepen 5, 6, 7 en 8 bezochten Cars&Stars Events in Losser. Ter voorbereiding op dit bezoek hadden de kinderen al twee stappen binnen het reguliere onderwijs doorlopen, waardoor ze goed voorbereid aan de start verschenen.

Het was prachtig om te zien hoe de kinderen reageerden op de verhalen over het bedrijf en wat er allemaal bij komt kijken om een gezonde onderneming te blijven.

Bij Cars stapten de kinderen enthousiast in de racesimulatoren. Hoewel sommige kinderen niet goed bij de pedalen konden, deed dit geen afbreuk aan de pret. Er stonden verschillende Formule 1-auto’s, van Ferrari tot Mercedes, waaronder een Mercedes waarin Lewis Hamilton heeft gereden.

Bij Stars ging het gezelschap naar het nieuw gebouwde deel van de hal, waar de trap werd genomen. Hier bewonderden de kinderen allerlei belangrijke sterren, prachtige kledingstukken en posters. Dit deel inspireerde tot het organiseren van geweldige en uitdagende evenementen.

De kinderen kregen een best lastige, maar erg gave opdracht. De leerkracht gaf tijdens het bezoek al de eerste opdracht voor een brainstormsessie in groepjes. Het was een mooi en leerzaam bedrijfsbezoek, en voldaan fietsten de kinderen terug naar De Martinus om de komende weken aan hun superidee te werken.

De einddag wordt georganiseerd op woensdag 12 juni van 10.00 tot 11.30 uur in het openluchttheater Brilmansdennen in Losser. Dit is een openbare bijeenkomst, en iedereen is van harte welkom om de prachtig uitgewerkte opdrachten van de kinderen te komen bekijken.

Adoptidee