Ga naar de inhoud

Op 12 juni was het zover. De dag waar 320 Losserse schoolkinderen van de groepen 5/6/7/8 naartoe hebben gewerkt. Tijdens de einddag van AdoptIDee Losser 2024 presenteerden de kinderen hun oplossingen voor probleemstellingen die ze van 14 lokale bedrijven hadden gekregen. Zo maakten ze op een speelse manier kennis met het bedrijfsleven en werd de creativiteit van de kinderen optimaal benut.

Het evenement vond wederom plaats in het prachtige openluchttheater Brilmansdennen en was een groot succes, mede dankzij het mooie weer. Voor veel kinderen was het de eerste ervaring met een echt openluchttheater. De sfeer was fantastisch, zeker toen DJ Mike Schipper een geweldige muzikale show gaf met als hoogtepunt Europapapa. Nadat wethouder Jan Engels de officiële opening verrichtte, kon de AdoptIDee-marktplaats beginnen. Hier hadden alle 14 ondernemers een stand waar de kinderen vol trots hun oplossingen presenteerden.

We kijken terug op een zeer geslaagde editie, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Losser. We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie, die gepland staat op woensdag 18 juni 2025. Tot dan!