Ga naar de inhoud

In 2023 heeft in Meppel de eerste editie van AdoptIDeeplaatsgevonden. Ruim 100 basisschoolkinderen zijn met vraagstukken van ondernemers aan de slag gegaan en hun creatieve oplossingen in theater Ogterop gepresenteerd. Dit slotevent was een geslaagde evenement met zowel enthousiaste kinderen, maar ook docenten en zeker ook ondernemers.

Binnen het concept van AdoptIDee staat het hoge creatieve brein van kinderen centraal. Deze creativiteit wordt gebruikt om uitdagingen van ondernemers op te lossen. Met AdoptIDee komen kinderen al in een vroeg stadium in aanraking met ondernemerschap en hierdoor vindt er een bijdrage plaats aan de sociale samenhang in Meppel.

Het succes van de editie van 2023 en het enthousiasme van scholen en bedrijven in Meppel maakt dat ook in 2024 AdoptIDee in Meppel georganiseerd wordt. Ben je ondernemer in Meppel en wil je in de periode april tot en met juni samen met een enthousiaste groep 7 of 8 van een basisschool aan de slag met een probleemstelling? Neem dan contact met ons op. Het aanspreekpunt voor de editie in Meppel is André Bijker. Op de website www.adoptidee.nl staat meer informatie.