Ga naar de inhoud

Op 15 mei was het zover. De dag waarop 45 Groningse schoolkinderen van de groepen 7 en 8 naartoe hebben gewerkt. De einddag van AdoptIDee Groningen. Op deze dag lieten de kinderen hun oplossingen zien die zij bedacht hebben. Dit waren oplossingen op probleemstellingen die zij van 18 lokale bedrijven hebben gekregen. Op deze wijze maken kinderen op een speelse wijze contact met het bedrijfsleven en wordt de bewezen hogere creativiteit van kinderen zo goed mogelijk gebruikt.

Met Martiniplaza hadden we dit jaar een nieuwe locatie en dit was een schot in de roos. Voor veel kinderen een eerste ervaring met een echt theater. Hoe mooi is dat! En hoe mooi is het als de zaal ook nog eens op zijn kop staat, want lokale held Tik Tok Tammo was van de partij om even een mini-show weg te geven. Gelukkig kon dagvoorzitter Gijs Nilessen de kinderen weer tot bedaren brengen en kon de AdoptIDee-marktplaats worden geopend. Op deze marktplaats hadden alle 18 ondernemers een stand en werden de oplossingen die de kinderen hadden bedacht, vol trots gepresenteerd.

We kijken terug op een zeer geslaagde editie die mede mogelijk is gemaakt door Fonds Ondernemend Groningen en PNO Consultants. We zijn alweer hard bezig met een volgende editie.

Adoptidee
Adoptidee
Adoptidee