Ga naar de inhoud

Op donderdag 18 april vond de kick-off plaats van de piloteditie in Gemeente Enschede, met De Ouverture school en het bedrijf Dupo, groothandel en producent van meubelcomponenten. Bij pilotedities combineren we stap 1 en stap 2 van ons draaiboek, wat betekent dat de pilot uit vijf stappen bestaat in plaats van zes. Tijdens deze bijeenkomst organiseren we als AdoptIDee de kennismaking tussen onderwijs en ondernemer, een rondleiding voor de leerkrachten en het gezamenlijk uitwerken van de opdracht voor de kinderen.

Na het welkomstwoord van Jan van Uitert opende hij ook officieel de editie. Vervolgens bespraken we de details en de planning van het project. Namens Dupo sprak Marc Schutte, die vertelde dat het bedrijf door zijn vader is opgericht en dat hij het als zoon heeft overgenomen. Marc benadrukte zijn passie voor ondernemerschap en de vele innovatieve ideeën die hij heeft. Hij gaf ook aan graag samen te werken met projecten zoals AdoptIDee, zodat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met het bedrijfsleven in Enschede.

Daarna begon de rondleiding, waarbij alle deelnemers onder de indruk waren van de spuitgiettechniek in het bedrijf. Tijdens deze interessante wandeling werd de opdracht voor de kinderen al in concept besproken en bijna uitgewerkt. Het enthousiasme van alle deelnemers was prachtig om te zien. De leerkrachten vonden het ook geweldig om wat grondstoffen mee te nemen, zodat ze deze bij de start van het reguliere onderwijs aan de kinderen in de klas kunnen laten zien. Dit enthousiasme vormt de basis voor een geslaagde editie.

De einddag vindt plaats op vrijdag 21 juni van 10.00 uur tot 11.30 uur in Het Lumen in Enschede. Dit is een openbare bijeenkomst, en u bent van harte welkom om de door de kinderen uitgewerkte opdrachten te komen bekijken.