WIE ZIJN WIJ

Sinds deze maand is AdoptIDee officieel een stichting geworden! Wat begon als een project om een bijdrage te leveren aan de regionale innovatie hopen we met deze stichting nog meer impact te creëren. We willen Nederland en uiteindelijk Europa veroveren door het stimuleren van innovatie. Dit doen we natuurlijk met degenen die daar het best in zijn: basisschoolkinderen. De uitdaging gaan we aan met een kersvers bestuur van 4 bestuursleden. Zij stellen zich graag aan je voor!

 

Wouter van Dijk

Wouter van Dijk

oprichter, initiator en bestuurslid van AdoptIDee

Mijn naam is Wouter van Dijk. Ik hou van nieuwe dingen en van samen kansen pakken en daar ook echt voor gaan. Daarom ben ik al sinds 2004 werkzaam in het veld van innovatie. Voor mij is één van de belangrijkste aspecten om goed te innoveren creativiteit en de mogelijkheden hebben om buiten de gebaande paden te denken. Deze combinatie is de reden geweest om AdoptIDee op starten. Ik merk aan mijn eigen kinderen dat ze je met heel simpele vragen heel verfrissende inzichten kunnen geven. Ik hoop dat veel ondernemers door AdoptIDee ditzelfde inzicht gaan krijgen.

 

Jan van Uitert

Jan van Uitert

operationeel directeur AdoptIDee

Ik ben Jan van Uitert (64), operationeel directeur van de nieuw opgerichte stichting AdoptIDee. De laatste 12 jaar van mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest op het snijvlak van het onderwijs en het bedrijfsleven. Tijdens deze periode heb ik de stichting Techcovery opgezet. Een bedrijfsvakschool in de regio Zwolle waar we praktijkonderwijs organiseerden voor MBO studenten vanuit verschillende technische richtingen van niveau 1 tot en met niveau 4. Het werken met één been in het onderwijs en één been in het bedrijfsleven was helemaal nieuw voor mij en dus een enorme uitdaging.

Meer weten over Jan? In dit bericht stelt Jan zich uitgebreid aan je voor!

 

Ginette Bakema

Ginette Bakema

bestuurslid AdoptIDee

Mijn naam is Ginette Bakema, teamleider met focus op ICT in het onderwijs, bij OBS Joseph Haydn in Groningen. Voor kinderen is het belangrijk dat ze, naast het leren van de basisvaardigheden, hun talenten ontdekken. Wanneer ze namelijk weten wat hun talenten zijn, zullen ze een betekenisvol leven leiden, zowel voor zichzelf als hun omgeving. Het onderwijsaanbod moet daarom mede gericht zijn op brede ontwikkeling. AdoptIDee is gericht op die brede ontwikkeling. Leren ondernemen heeft te maken met vindingrijk, flexibel, creatief en inventief zijn. Waardevolle vaardigheden die je leert bij AdoptIDee, vaardigheden waarmee je de toekomst vol vertrouwen tegemoet treedt.  ​​

 

Jeroen Bos

Jeroen Bos

bestuurslid AdoptIDee

Ik ben Jeroen Bos, Navigator bij Bossers & Cnossen, IT-nerd, gadget en sciencefiction liefhebber, Groninger en voorstander van open source & open standaarden.  Ik word ook wel the special sauce on the B&C burger genoemd. Ik voel een grote betrokkenheid bij het Onderwijs in het Noorden en dan met name onderwijsvernieuwing. Naar mijn mening sluit het huidige onderwijs niet voldoende aan bij wat kinderen zouden moeten leren en ik ben mede daarom enthousiast over AdoptIDee. AdoptIDee biedt kinderen een kans om zich met echte ondernemingsvraagstukken bezig te houden en daagt hen uit om als klas naar oplossingen te zoeken. Alle vaardigheden die kinderen nodig hebben om zich succesvol te ontwikkelen vind je terug in AdoptIDee zoals creativiteit, ondernemen, kritisch denken en communicatieve vaardigheden. Beter en completer dan AdoptIDee wordt het niet!

Meer weten?

Ben je benieuwd naar AdoptIDee in jouw regio? Stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op!