Haaksbergen

Dit jaar is alweer de derde editie van AdoptIdee. En het wordt groter dan ooit! Na twee succesvolle edities in Groningen heeft Twente zich aangesloten bij dit initiatief. In Haaksbergen bereiden de leerlingen van de Paus Joannes, De Kameleon en de St. Bonifatiusschool zich al voor op het uitdenken van de meest fantastische innovaties. En dit zullen zij doen voor acht Twentse ondernemers, die voor hun innovatieplannen dus een beroep doen op de creativiteit van de leerlingen. Eén van die ondernemers is Brunelco, die zichzelf graag even aan je voorstelt.

Even voorstellen: Brunelco

“Electronica en techniek zijn onze passie. Wij vinden niets leuker dan vragen van klanten op te lossen met elektronica, software en techniek. Eigenlijk zijn we de hele dag aan het puzzelen: hoe kunnen we onze klant blij maken, hoe maken we de oplossing gebruiksvriendelijk, hoe houden we de kosten laag, kunnen we de oplossing nog energievriendelijker maken? Al deze puzzels worden opgelost door een groep creatieve mensen die allemaal een technische opleiding hebben gevolgd. Wij willen graag dat kinderen zien hoe geweldig leuk het is om dit soort puzzels op te lossen, vandaar dat we graag meedoen moet AdoptIdee. Techniek is allesbehalve saai, en zeker ook niet altijd heel ingewikkeld, maar wel uitdagend!”

De planning in Haaksbergen

Ben je nieuwsgierig naar de andere ondernemers die meedoen in Twente of wil je meer weten over het programma? Bekijk dan vast deze planning en houd natuurlijk deze website in de gaten!

  • Begin maart 2020: de kick-off in Haaksbergen, waarbij bedrijven en leerkrachten gezamenlijk AdoptIdee Editie Haaksbergen aftrappen; we verwachten belangrijke vertegenwoordigers van de gemeente Haaksbergen!
  • Medio maart (week 12): de ondernemers gaan langs bij de deelnemende scholen om te pitchen bij de leerlingen
  • Van half maart tot half april: de leerlingen gaan aan de slag. In groepjes bezoeken zij ‘hun’ bedrijf om vervolgens de tanden te zetten in hun opdracht: Wie is de doelgroep? Wat wil het bedrijf? Welke oplossingen zijn er nog meer mogelijk en hoe moet het eindproduct eruit zien?
  • Dinsdagmiddag 21 april vindt het grootse eindevenement plaats in De Kappen in Haaksbergen. De kinderen presenteren hier hun ideeën aan ondernemers, ouders en regionale overheidsvertegenwoordigers.

Wil je meer weten over AdoptIdee editie Haaksbergen? Neem contact op met Carine Giesbers van PNO Consultants in Enschede via 06-29558872.