ONDERNEMERS PEKELA

AdoptIDee is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende enthousiaste en innovatieve ondernemers uit Pekela. Wil je ook bijdragen aan dit project? Neem contact op voor meer informatie.

Avebe

Innovation by naturesinds 1919
Royal Avebe levert ingrediënten en de aardappel is onze grondstof. Wij produceren aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Om het maximale uit de aardappel te halen, zijn we altijd op zoek naar innovatieve oplossingen en producten.

Hempflax

HempFlax is een sociaal verantwoordelijke en ethische onderneming die teruggeeft aan de aarde door betaalbare, natuurlijke hennepproducten op de markt te brengen. Door op inspirerende wijze het bewustwordingsproces van ondernemers te stimuleren in de wereldmarkt dragen wij bij aan het verduurzamen van hun onderneming. Wij omarmen de filosofie van de circulaire economie en doen ons uiterste best ons hieraan te committeren. De industriële hennepplant en zijn duurzame toepassingen hebben een groot aandeel in ons dagelijkse leven. Deze natuurlijke duizendpoot leidt ons in onze ambitie een gezonde planeet na te laten aan toekomstige generaties.

Zechsal

Wij geloven dat magnesium bijdraagt aan een gezonder leven en een meer ontspannen wereld.
Neem de tijd om te genieten van een warm voetenbad, ontspan je spieren of voed je huid met het pure magnesium van de oeroude Zechstein Zee. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Nedmag

Nedmag in Veendam wint magnesiumchloride (magnesiumzout) dat zich bevindt in een unieke zoutlaag, zo’n 2000 meter onder de grond. Deze zoutlaag is het restant van een oerzee vol mineralen en zouten: de Zechsteinzee. Deze zoutlaag bevat magnesiumzout van het zuiverste soort. Daardoor is Nedmag in staat om zeer hoogwaardige producten te produceren voor talloze toepassingen.

Hoogwaardige producten
Nedmag is een zelfstandige onderneming met drie locaties in Nederland; twee zoutwinningslocaties waar magnesiumchloride wordt gewonnen en een productielocatie waar de productie van hoogwaardige DBM, magnesiumhydroxide en calciumchloride plaatsvindt.

Talloze toepassingen
Omdat het magnesiumzout uit deze zoutlaag van zeer hoge kwaliteit is, maken onze producten het verschil in talloze toepassingen. Over de hele wereld worden onze producten verkocht voor onder andere de productie van vuurvaste stenen voor het bekleden van cement- en staalovens, het duurzaam bleken van pulp voor de papierindustrie, en om gladheid en stof te bestrijden. Maar ook kwaliteit kritische sectoren zoals de voedingsmiddelen-, de cosmetische- en medische industrie weten steeds vaker de weg naar Nedmag te vinden.

Hoog zuivere kwaliteit
Nedmag beschikt over een R&D afdeling om producten en toepassingen te verbeteren en te ontwikkelen. Daarnaast beschikt Nedmag over een laboratorium voor de kwaliteitscontrole van eindproducten en voor het beheersen van productieprocessen.

Koerts Dakwerken B.V.

Koerts Dakwerken B.V. is met ongeveer 20 medewerkers als dakdekker al 30 jaar actief op het platte dak! Wij zijn specialist in bitumineuze- en kunststof dakbedekkingen op platte daken! Wij repareren en renoveren bestaande daken en nemen natuurlijk ook nieuwe daken voor onze rekening.
Met een gratis dakinspectie weet u direct wat de staat is van uw platte dak; we geven een objectief advies en plegen, waar dat nodig is, direct onderhoud aan uw dak of geven u een offerte voor de eventueel uit te voeren werkzaamheden.

Koerts Dakwerken gaat alleen voor de beste materialen en levert daarom op alle nieuw geplaatste daken 10 jaar all-in verzekerde garantie!

AIRCO·FIN

Airco·Fin BV has been established in 1979 with the scope to provide customers all over the world with high and low finned tubes (fintubes) and aluminium louvers.

The company is fully independent and the main customers are refineries, petrochemical industries and manufacturers of condensers, air coolers and of complete heat exchangers.

Due to the highest quality standard and reliable delivery times, Airco·Fin is pre-qualified by all major refineries in the world for the replacements of the finned tubes and many well known manufacturers of complete aircooled heat exchangers are using our fintubes.

Scholen

Deelnemende scholen geven hun leerlingen de ruimte om middels innovatief onderwijs hun eigen talent te ontdekken en ontwikkelen.

Sponsoren

Als initiatiefnemer van AdoptIDee stimuleert PNO ondernemerschap, het creëren van nieuwe ideeën en innovatief onderwijs.