MEPPEL

Door contacten in het onderwijs in onze editie Groningen zijn we in contact gekomen met de Stichting Promes, deze stichting bestuurd en verbindt scholen in de Gemeente Meppel en Staphorst.

Na overleg tussen Edwin Haverkamp van Promes en Wouter van Dijk van AdoptIDee werd er snel een plan van aanpak gesmeed om dit jaar met een light-versie te starten met drie scholen en vijf klassen.

De uitdaging wordt dan om op zeer korte termijn vijf prachtige regionale bedrijven te koppelen, een klus die best snel voor elkaar was want in Meppel zijn zeer veel bedrijven die heel graag willen innoveren.

Super om dan onze 6e editie op te starten in het mooie Meppel.

Verdeling scholen en ondernemers Meppel

 

Ondernemer School Klas
Scania Reestoeverschool SBO Meppel 8
Noordhuis thuis op kantoor OBS Sprinkels 8
Van der Hulst OBS Sprinkels 8
Civita Sportcentrum KC de IJsvogel openbaar onderwijs 7
Gemeente Meppel KC de IJsvogel openbaar onderwijs 8

 

 

De planning in Meppel | 2023

Ben je nieuwsgierig naar de andere ondernemers die meedoen in Losser of wil je meer weten over het programma? Bekijk dan vast deze planning en houd natuurlijk deze website in de gaten!

 

  • 19 april | kick-off (1,5 uur).
  • Week 15 & 16 | kennismaking leerkracht-ondernemer bij ondernemer en definiëren probleemstelling/ challenge (1 uur).
  • Week 15 t/m 19 | bedrijfsbezoek en pitch (1,5 uur).
  • Week 15 t/m 22 | kinderen aan de slag in de klas (tijdsbesteding vrij in te vullen door leerkracht).
  • 9 juni | einddag / presentatie (2 uur).

Nieuws

Eindevent Haaksbergen 2023

Eindevent Haaksbergen 2023

Vorige week was het eindevent van AdoptIDee regio Haaksbergen. En het was wederom een feestje! Het enthousiasme spatte ervan af bij de kinderen, leerkrachten, ondernemers en familie. Ook dit jaar hebben de kids weer geweldige ideeën bedacht. Zoveel creativiteit op één...

Enschede in the spotlight

Enschede in the spotlight

Een dikke week geleden is AdoptIDee Enschede afgetrapt! Het was een onwijs leuke kick-off bij Twepa. In deze allereerste light versie van AdoptIDee Enschede vervult basisschool de Ouverture de rol van school en Twepa de rol van ondernemer. De club enthousiastelingen...

Meppel in the spotlight

Meppel in the spotlight

Onze nieuwe regio heeft de editie een kleine maand geleden afgetrapt. Omdat de AdoptIDee formule voor onze ondernemers en leerkrachten nog nieuw is, starten we vanaf 0. De enthousiaste spirit die een nieuwe editie met zich mee brengt is onbeschrijflijk. Editie...

Neem contact op

 

Wil je meer weten over AdoptIdee editie Haaksbergen? Neem contact op met Carine Giesbers via carine.giesbers@pnoconsultants.com of via telefoonnummer +31 06 29 55 88 72. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.