LOSSER

Dit jaar is alweer de vierde editie van AdoptIDee. En het wordt groter en dynamischer dan ooit! De vierder jaargang wordt nóg groter – met nog meer deelnemende scholen, nog meer bedrijven en… meer locaties.
Vorig jaar heeft Twente zich aangesloten bij het initiatief AdoptIDee met de primeur voor Haaksbergen. Na Haaksbergen breidt Twente dit jaar uit naar Losser!

In Losser bereiden ca. 165 leerlingen van vier basisscholen zich voor op het uitdenken van de meest fantastische innovaties. En dit zullen zij doen voor lokale ondernemers, die voor hun innovatieplannen dus een beroep doen op de creativiteit van de leerlingen.

Verdeling scholen en ondernemers Losser

 

Ondernemer School Klas
Plus Bellers Overdinkel Basisschool Pax Christi 7
Van Heek Textiles Basisschool Pax Christi 7/8
Auto Reuvers Basisschool Veldzijde 7/8a
Final Plastics Basisschool Veldzijde 7/8b
Hubo Basisschool De Verrekijker 7
Cars en Stars Basisschool De Verrekijker 8
Cleanbo Losser Schoonmaak Basisschool De Wegwijzer 6
Wouter Witzel Basisschool De Wegwijzer 8

 

 

De planning in Losser | 2022

Ben je nieuwsgierig naar de andere ondernemers die meedoen in Haaksbergen of wil je meer weten over het programma? Bekijk dan vast deze planning en houd natuurlijk deze website in de gaten!

 

  • 11 mei 2022 | 16.00 uur | de kick-off in Losser, waarbij bedrijven en leerkrachten gezamenlijk AdoptIDee Editie Losser aftrappen
  • Eind mei (week 21-22) | de ondernemers gaan langs bij de deelnemende scholen om te pitchen bij de leerlingen
  • Van eind mei tot eind juni | de leerlingen gaan aan de slag. In groepjes bezoeken zij ‘hun’ bedrijf om vervolgens de tanden te zetten in hun opdracht: Wie is de doelgroep? Wat wil het bedrijf? Welke oplossingen zijn er nog meer mogelijk en hoe moet het eindproduct eruit zien?
  • Dinsdagochtend 28 juni 10.00 – 12.00 uur | vindt het grootse eindevenement plaats in bij De Gemeente Losser. De kinderen presenteren hier hun ideeën aan ondernemers, ouders en regionale overheidsvertegenwoordigers.

Nieuws

Einddag AdoptIDee Groningen

Einddag AdoptIDee Groningen

Op 21 juni stond de einddag van AdoptIDee in Groningen op het programma. Na een spetterende opening met Gijs Nilessen en Johannes Peetsma (tiktoktammo) hebben de kinderen hun oplossingen gepresenteerd aan ouders en medeleerlingen. Wat zijn er mooie oplossingen...

Bedrijfsbezoek Wouter Witzel

Bedrijfsbezoek Wouter Witzel

Woensdag 15 juni ging groep 8 van basisschool de Wegwijzer op bedrijfsbezoek naar Wouter Witzel. Samen met juf Marlyn Asbreuk stapten de kinderen op de fiets en kon de dag beginnen.Wouter Witzel is een groot productiebedrijf met ongeveer 200 medewerkers. In een hal...

Bedrijfsbezoek Van Heek Textiles

Bedrijfsbezoek Van Heek Textiles

Ook van Van Heek Textiles hebben we een leuk berichtje mogen ontvangen over het bedrijfsbezoek van de Pax Christi school. Je leest het hieronder.Het was een mooie zonnige dag, goed weer om te fietsen, en dat deden ze ook. De leerlingen van de Pax Christi school kwamen...

Neem contact op

 

Wil je meer weten over AdoptIdee editie Haaksbergen? Neem contact op met Carine Giesbers via carine.giesbers@pnoconsultants.com of via telefoonnummer +31 06 29 55 88 72. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.