Brengt het onderwijs en het bedrijfsleven samen

AdoptIDee is een initiatief van PNO Consultants en laat scholieren uit groep 6 en 7 de handen ineen slaan met innovatieve bedrijven  uit Groningen en Haaksbergen. Door kinderen uit groep 6, 7 en 8 na te laten denken over ‘echte’ innovatie-uitdagingen van bedrijven komen zij al in een vroeg stadium in contact met IT, innovatie en daaraan gerelateerde werkgebieden.

Aanmelden kick-off AdoptIDee 2021

Het is bijna zo ver! 30 maart vindt van 16:00 tot 17:00 uur de (digitale) kick-off plaats van AdoptIDee 2021 tijdens een live uitzending vanuit het Forum Groningen. Wil je hier graag bij zijn? Meld je dan via het aanmeldformulier.

Het programma

Start: 16.00 uur

 • Opening door dagvoorzitter Gijs Nillissen & 2 co-hosts, waaronder de kinderburgemeester van Groningen 
 • Wethouders Carine Bloemhoff (Onderwijs) van Groningen en Antoon Peppelman (Wethouder Samenleving, Werk en Inkomen) van Haaksbergen spreken over het belang van samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs en het belang van dynamisch onderwijs. 
 • Keynote spreker Martijn Aslander deelt zijn visie op digitale fitheid & interactie samen met Rob van Vliet (Nedmag) 
 • De klassen met haar leerlingen worden gekoppeld aan een ondernemer die hen verderop in het project een innovatie-uitdaging zal voorleggen.

 • Afsluiting 

  Voorafgaande aan de kick-off ontvang je per e-mail de link naar de livestream.

  Tot 30 maart!

  * indicates required
  Jouw functie
  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?
  Privacy Statement

  Om van elkaar te leren, het onderwijs te dynamiseren én terminale serieusheid onder ondernemers tegen te gaan. Aan de hand van een probleemstelling, geformuleerd door de deelnemende ondernemingen, bedenken scholieren in kleine groepen een oplossing en werken dit uit in een concept. Zo helpen leerlingen ondernemers aan creatieve oplossingen voor hun complexe vraagstukken en dragen ondernemers op hun beurt op speelse wijze bij aan de werknemer van de toekomst. Een win-win situatie!

  AdoptIDee 2020

  AdoptIDee 2019