ONDERNEMERS HAAKSBERGEN

AdoptIDee is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende enthousiaste en innovatieve ondernemers uit Haaksbergen. Wil je ook bijdragen aan dit project? Neem contact op voor meer informatie.

Lienesch

Lienesch, specialist in decoratieve en functionele stoffen voor binnenzonwering en raamdecoratie. Door vast te houden aan een visie waarin kwaliteit, innovatie en persoonlijk contact centraal staan, zijn wij van klein specialistisch bedrijf in plisséstoffen uitgegroeid tot een wereldwijde leverancier van raamdecoratiestoffen met bijna 70 medewerkers. De visie en een ware passie voor textiel hebben in de loop der jaren geresulteerd in een uniek assortiment van sfeervolle, innovatieve kwaliteitsstoffen, die worden gekenmerkt door een natuurlijk stofgevoel. Ons hoofdkantoor in Haaksbergen beschikt over een eigen productieafdeling, opslag en expeditie en is volledig ingericht op het ontwikkelproces. 

Nubix

Wij zijn Nubix, jouw strategische partner op IT-gebied. Als aanbieder in ICT, Web, VoIP en CRM met jarenlange ervaring, beschikken wij over een dosis kennis waarmee wij verder gaan dan het bieden van een oplossing.

Nubix spreekt de taal van de klant, denkt mee op strategisch niveau en biedt proactief advies. Daarmee optimaliseren we de informatiestromen binnen jouw organisatie. Door samen te werken met gerenommeerde partijen, bieden wij structureel de beste kwaliteit. Nibux neemt al jouw IT-zorgen uit handen. 

Brunelco

Elektronica en techniek zijn onze passie. Wij vinden niets leuker dan vragen van klanten op te lossen met elektronica, software en techniek. Eigenlijk zijn we de hele dag aan het puzzelen: hoe kunnen we onze klant blij maken, hoe maken we de oplossing gebruiksvriendelijk, hoe houden we de kosten laag, kunnen we de oplossing nog energievriendelijker maken? 

Al deze puzzels worden opgelost door een groep creatieve mensen, die allemaal een technische opleiding hebben gevolgd. Wij willen graag dat kinderen zien hoe geweldig leuk het is om dit soort puzzels op te lossen, vandaar dat we graag meedoen met adoptidee. Techniek is allesbehalve saai en ook zeker niet altijd heel ingewikkeld, maar wel uitdagend! 

Mees van den Brink

Ruim veertig jaar is Mees van den Brink Haaksbergen BV nationaal en internationaal leverancier van slangen, koppelingen en appendages. We hebben vestigingen in Haaksbergen,Veenendaal, Drachten en Ridderkerk en vanuit onze dochteronderneming Brinkoflex GmbH met vestigingen in Hamburg en Marl (Nordrhein-Westfalen) bedienen we de Duitse markt. 

Met ruim 50.000 artikelen op voorraad, 8 vestigingen en ruim 120 medewerkers zijn wij altijd in beweging.

Hassink

Hassink is een verpakkingsdrukkerij uit Haaksbergen. Wij houden ervan om kartonnen verpakkingen te maken die functioneel zijn en tegelijkertijd de zichtbaarheid van het product vergroten. Veel van onze producten komen in de supermarkten en winkels terecht. Denk dan aan een kartonnen wikkel om een bak ijs of om een maaltijdsalade, een doosje waar hagelslag of je Liga in zit, een kaart waaraan je zakje snoep in het schap hangt, etc. Hele diverse producten die er door hun uitstraling mede voor moeten zorgen dat jij het product gaat kopen! 

Zolemba

Zolemba is een internationale e-commerce speler in de etiketten branche. Met high-end software, geniale medewerkers en een modern machine park, produceren we dagelijks meer dan 35 miljoen etiketten!

IACT

IACT is een hoogwaardige en gespecialiseerde speler op het gebied van industriële automatisering en communicatietechniek. Vanuit Haaksbergen bouwen wij sinds 1999 software voor industrieel gebruik. Dat varieert van kleine machines tot besturingen en visualisaties van grote processen. Omdat we -naar wens- ook inbedrijfstellingen doen is ons werkgebied wereldwijd.

Communicatietechniek betekent het maken van een koppeling tussen verschillende onderdelen binnen de industriële automatisering. Bijvoorbeeld gegevens versturen naar een Windowsapplicatie vanuit een machine of het koppelen van twee verschillende besturingssystemen. IACT ziet in elk probleem de schoonheid van de oplossing.

PLT

PLT is als ontwikkelaar en producent actief binnen de internationale voetzorgmarkt. We zijn gespecialiseerd in het digitaal aanmeten en vervaardigen van podotherapeutische- en orthopedische voorzieningen. Hierbij kun je denken aan custom made zolen (gefreesd of 3D geprint), FITS Footwear I custom made slippers & sandalen en volledig op maatgemaakte schoenen.

Binnen onze eigen softwareafdeling ontwikkelen we unieke maatwerkoplossingen waarmee we onze klanten faciliteren in het efficiënter inrichten van hun dagelijkse processen. Met de inzet van technologie maken we het verschil. Naast onze hoofdlocatie in Haaksbergen beschikken we over een mooie groeiende productielocatie in Portugal.

Binnen PLT worden medewerkers ingezet op hun talent en is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dit zorgt voor plezier binnen het team en de drive om elke dag een beetje beter te worden!

DGS

DGS levert verschillende systemen en lijnen voor het verwerken en verpakken van producten binnen de voedselindustrie. Met veel passie en toewijding helpen wij onze klanten hun processen op een efficiënte, hygiënische, ergonomische én diervriendelijke manier uit te voeren. Onze werkzaamheden zijn onder andere het ontwerpen, fabriceren, installeren en onderhouden van de porcessen binnen producthandling.

Bij DGS zitten we nooit stil. Op basis van jarenlange ervaring in de voedselindustrie en binnen de techniek, ontwikkelt DGS innovatieve oplossingen. Steeds maar weer. We zetten onder andere robots en vision-camera’s in voor een hoge mate van automatisering en efficiëntie. DGS kijkt graag met het oog op de toekomst: hoe kunnen we de huidige manier van werken nog meer verbeteren en diervriendelijker maken? Samen gaan we op zoek naar het antwoord!

Reinaerdt

Bij Reinaerdt Deuren produceren wij de meest geschikte deuren voor de gebouwen van morgen. Wij produceren maar liefst 250.000 binnendeuren op jaarbasis. Dit varieert van standaard deuren tot deuren met een bepaalde prestatie-eis: brandwerenheid, geluidwerenheid, inbraakwerendheid, rookwerenheid of combinaties van deze prestaties. Wij leveren deuren voor woningen, appartementen maar ook voor kantoren, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, scholen en hotels. Je kunt onze deuren vinden in bekende projecten zoals het MST in Enschede, vele Van der Valk hotels, Isala Klinieken in Zwolle, het AFAS Experience Center en het Ziggodome in Amsterdam.

Met een team van 220 specialisten verdeeld over twee productlocaties (Nederland en Duitsland) zijn wij inzetbaar in het gehele bouwproces; van ontwerp tot en met montage, van deur tot kozijn met of zonder hang- en sluitwerk. Onze fabriek is ingericht op maatwerk. De productie is geautomatiseerd en af te stemmen op alle specifieke wensen en eisen van de klant. Dit maakt ons flexibeler en in staat om veel meer keuze te bieden.

Daarnaast zijn wij onderdeel van het VolkerWessels concern. Los van alle bouw-en vastgoed projecten, leveren wij ook alle tussenwanden en binnendeuren voor MorgenWonen: de conceptwoningen van VolkerWessels, gebouwd in één dag!

Oftewel: Reinaerdt staat voor deuren in de breedste zin van het woord.

Odink & Koenderink

In 1920 startte Odink & Koenderink met de productie van schakelmateriaal en ontploffingsveilige schakelkasten. Inmiddels heeft Odink & Koenderink dus al meer dan honderd jaar ervaring met het ontwikkelen van producten en systemen voor het laagspanningsnetwerk en hebben wij ons bewezen als betrouwbare kennispartner voor onze klanten.

Samen met onze klant brengen wij de behoeften in kaart en ontwikkelen wij het gewenste systeem. Flexibiliteit en maatwerk, meedenken en zoeken naar mogelijkheden en oplossingen voor de diverse markten en gebruikers zijn daarom een vanzelfsprekendheid.

Onze systemen worden volledig in-house geëngineerd, geproduceerd geassembleerd. Vervolgens wordt het systeem uitvoerig getest en als gecertificeerde totaaloplossing geleverd.

Eind 2022 verhuist Odink & Koenderink naar een nieuwe locatie. De voorbereidingen zijn in volle gang. We kunnen ons voorstellen dat het voor de kinderen interessant is om mee te denken met de uitdagingen van nieuwbouw. Ben je al benieuwd? Lees hier meer over de voortgang

TKF Haaksbergen

TKF ontwikkelt en produceert kabels en kabeloplossingen. In 1930 opende TKF haar deuren in Haaksbergen en inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend en vernieuwend bedrijf in de internationale markt, gespecialiseerd in Telecom, Building en Industrial Solutions. Met een breed portfolio kabels, systemen en diensten bieden wij klanten wereldwijd oplossingen voor het creëren van veilige en betrouwbare energie- en dataverbindingen.

Bij TKF zijn zowel de roots van een Twents familiebedrijf als de contouren van een beursgenoteerde Nederlandse onderneming duidelijk merkbaar. Er werken professionals die continu streven naar efficiënte vernieuwingen en een optimale samenwerking tussen leveranciers, klanten, aannemers, installateurs en eindgebruikers.

Wij hebben productievestigingen in Haaksbergen, Lochem en Nanjing (China). Met ruim 750 gedreven collega’s in Nederland verbinden wij de wereld!

Bij TKF hebben we oog voor elkaar, willen we uitblinken in alles wat wij doen, zetten ideeën om naar realiteit en beschikken over een flinke dosis ondernemerschap. Samen zetten wij alles op alles om onze ambitie waar te maken en zij wij hard op weg om de beste kabelfabrikant van Europa te worden.

TKF maakt onderdeel uit van technologiebedrijf TKH Group NV, een eveneens in Haaksbergen gevestigde internationaal opererende groep ondernemingen. Daardoor hebben we toegang tot verschillende (internationale) marketing-, inkoop-, sales- en researchgroepen met uiteenlopende specialiteiten.

Onze kernwaarden zijn innovatie, betrouwbaarheid, kwaliteit en service. Daarnaast is TKF zich al jaren bewust van haar maatschappelijke taak. MVO is daarom één van TKF’s strategische en toekomstgerichte aandachtsgebieden.

Elastolith

Elastolith gevelstrips, handgemaakt in Haaksbergen. Elastolith ontwikkelt en produceert sinds 1982 hoogwaardige minerale gevelafwerkingen voor de nieuwbouw, renovatie en prefab markt. De traditionele gevelstrips geven elke gevel een authentieke metselwerk uitstraling.

We zijn zeer trots op het feit dat bij ons niet machines, maar vakmensen het eindproduct maken. De textuur, kleurnuances en de eventuele bezanding worden allen handmatig aangebracht, hierdoor is elke gevelstrip uniek. Ontwikkeling, productie, kwaliteitscontrole, verpakking en distributie vinden plaats in het moderne productiebedrijf in Haaksbergen, waar de dagelijkse leiding in handen is van de tweede generatie van het familiebedrijf.

Door onze nauwe contacten met afnemers en architecten en door onze jarenlange ervaring in een wereldwijde afzetmarkt zijn we in staat onze klanten een actueel assortiment van kleuren, formaten en texturen aan te bieden. Voor elk project kan een unieke en duurzame gevelafwerking ontworpen worden.

uzin utz

Uzin Utz Nederland

Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro) levert alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Bijna 60 jaar geleden begon Uzin Utz Nederland met de productie van lijmen en groeide snel uit tot een internationale organisatie.  
Innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan 100 enthousiaste medewerkers leggen de basis voor perfecte vloeren. Uzin Utz Nederland maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde organisatie, de Uzin Utz Group. Dit Duitse familiebedrijf kenmerkt zich door “Grundlichkeit” en een warme, persoonlijke bedrijfscultuur.  

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Dat is terug te vinden in ons assortiment, onze verpakkingen en ons bedrijfspand, waarin wij onze visie op duurzaamheid hebben vertaald in de “groenste” fabriek van Nederland.  

Naast duurzaamheid staat bij ons de mens altijd centraal; of het nu om onze medewerkers, onze afnemers of om de volwassenen of kinderen om ons heen gaat. Met AdoptIDee hopen wij leerlingen uit Haaksbergen te enthousiasmeren voor duurzaamheid en voor ons vak: vloeren!

Scholen

Deelnemende scholen geven hun leerlingen de ruimte om middels innovatief onderwijs hun eigen talent te ontdekken en ontwikkelen.

Sponsoren

Als initiatiefnemer van AdoptIDee stimuleert PNO ondernemerschap, het creëren van nieuwe ideeën en innovatief onderwijs.