HAAKSBERGEN

Dit jaar is alweer de vierde editie van AdoptIDee. En het wordt groter en dynamischer dan ooit! De vierder jaargang wordt nóg groter – met nog meer deelnemende scholen, nog meer bedrijven en… meer locaties.

Vorig jaar heeft Twente zich aangesloten bij het initiatief AdoptIDee met de primeur voor Haaksbergen. We hebben een coronaproof editie georganiseerd. En dit is enthousiast ontvangen. Er zijn hele mooie verbindingen gelegd! Na Haaksbergen breidt Twente dit jaar uit naar Losser en schalen we in Haaksbergen op.

In Haaksbergen bereiden ca. 300 leerlingen van zes Haaksbergse basisscholen zich voor op het uitdenken van de meest fantastische innovaties. En dit zullen zij doen voor dertien lokale ondernemers, die voor hun innovatieplannen dus een beroep doen op de creativiteit van de leerlingen.

Verdeling scholen en ondernemers Haaksbergen

 

Ondernemer School Klas
TKF Basisschool De Kameleon 6
Nubix Basisschool De Kameleon 7
Hassink Verpakkingsdrukwerk Basisschool Paus Joannes 6/8
Zolemba Basisschool Paus Joannes 7
Odink en Koenderink Basisschool St. De Bonifatius 6
DGS Basisschool St. De Bonifatius 7
IACT Basisschool St. De Bonifatius 8
Brunelco Basisschool Het Palet 8
Reinaerdt Basisschool Het Palet 8
Lienesch Basisschool De Honesch 7/8
PLT Products Basisschool De Pius X 6
Mees van den Brink  / TUQR Basisschool De Pius X 7/8

 

 

De planning in Haaksbergen | 2022

Ben je nieuwsgierig naar de andere ondernemers die meedoen in Twente of wil je meer weten over het programma? Bekijk dan vast deze planning en houd natuurlijk deze website in de gaten!

 

  • 21 april 2022 | 16.00 uur | de kick-off in Haaksbergen, waarbij bedrijven en leerkrachten gezamenlijk AdoptIDee Editie Haaksbergen aftrappen; we verwachten belangrijke vertegenwoordigers van de gemeente Haaksbergen!
  • Eind mei (week 21) | de ondernemers gaan langs bij de deelnemende scholen om te pitchen bij de leerlingen
  • Van eind mei tot eind juni | de leerlingen gaan aan de slag. In groepjes bezoeken zij ‘hun’ bedrijf om vervolgens de tanden te zetten in hun opdracht: Wie is de doelgroep? Wat wil het bedrijf? Welke oplossingen zijn er nog meer mogelijk en hoe moet het eindproduct eruit zien?
  • Woensdagochtend 29 juni | 10.00-12.00 uur | vindt het grootse eindevenement plaats in De Kappen in Haaksbergen. De kinderen presenteren hier hun ideeën aan ondernemers, ouders en regionale overheidsvertegenwoordigers.

Nieuws

Wouter Witzel

Wouter Witzel

Ook Wouter Witzel was dit jaar van de partij. Lees hieronder hoe zij het AdoptIDee traject hebben ervaren. Wouter Witzel doet met plezier mee aan de eerste versie van AdoptIDee in Losser. De reden om hieraan mee te doen is tweeledig; Wouter Witzel moet ook naar de...

Auto Reuvers

Auto Reuvers

Auto Reuvers heeft dit jaar meegedaan aan de AdoptIDee editie in Losser. Maar, hoe hebben zij dit eigenlijk ervaren? Je leest het hieronder. Wij als Auto Reuvers zijn graag maatschappelijk betrokken bij dit soort initiatieven, met name als het gaat om kinderen die...

Rabobank Coöperatiefonds

Rabobank Coöperatiefonds

Vandaag mochten Carine (initiatiefnemer regio Twente) en Wouter (voorzitter) de cheque in ontvangst nemen van het Rabobank Coöperatiefonds. De cheque werd uitgereikt door het marktteam Haaksbergen. Met deze donatie kan AdoptIDee in de regio Twente haar doelen verder...

Neem contact op

 

Wil je meer weten over AdoptIdee editie Haaksbergen? Neem contact op met Carine Giesbers via carine.giesbers@pnoconsultants.com of via telefoonnummer +31 06 29 55 88 72. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.