HAAKSBERGEN

Dit jaar is alweer de vierde editie van AdoptIDee. En het wordt groter en dynamischer dan ooit! De vierder jaargang wordt nóg groter – met nog meer deelnemende scholen, nog meer bedrijven en… meer locaties.

Vorig jaar heeft Twente zich aangesloten bij het initiatief AdoptIDee met de primeur voor Haaksbergen. We hebben een coronaproof editie georganiseerd. En dit is enthousiast ontvangen. Er zijn hele mooie verbindingen gelegd! Na Haaksbergen breidt Twente dit jaar uit naar Losser en schalen we in Haaksbergen op.

In Haaksbergen bereiden ca. 300 leerlingen van zes Haaksbergse basisscholen zich voor op het uitdenken van de meest fantastische innovaties. En dit zullen zij doen voor dertien lokale ondernemers, die voor hun innovatieplannen dus een beroep doen op de creativiteit van de leerlingen.

Verdeling scholen en ondernemers Haaksbergen

 

Ondernemer School Klas
TKF Basisschool De Kameleon 6
Nubix Basisschool De Kameleon 7
Hassink Verpakkingsdrukwerk Basisschool Paus Joannes 6/8
Zolemba Basisschool Paus Joannes 7
Odink en Koenderink Basisschool St. De Bonifatius 6
DGS Basisschool St. De Bonifatius 7
IACT Basisschool St. De Bonifatius 8
Brunelco Basisschool Het Palet 8
Reinaerdt Basisschool Het Palet 8
Lienesch Basisschool De Honesch 7/8
PLT Products Basisschool De Pius X 6
Mees van den Brink  / TUQR Basisschool De Pius X 7/8

 

 

De planning in Haaksbergen | 2022

Ben je nieuwsgierig naar de andere ondernemers die meedoen in Twente of wil je meer weten over het programma? Bekijk dan vast deze planning en houd natuurlijk deze website in de gaten!

 

  • 21 april 2022 | 16.00 uur | de kick-off in Haaksbergen, waarbij bedrijven en leerkrachten gezamenlijk AdoptIDee Editie Haaksbergen aftrappen; we verwachten belangrijke vertegenwoordigers van de gemeente Haaksbergen!
  • Eind mei (week 21) | de ondernemers gaan langs bij de deelnemende scholen om te pitchen bij de leerlingen
  • Van eind mei tot eind juni | de leerlingen gaan aan de slag. In groepjes bezoeken zij ‘hun’ bedrijf om vervolgens de tanden te zetten in hun opdracht: Wie is de doelgroep? Wat wil het bedrijf? Welke oplossingen zijn er nog meer mogelijk en hoe moet het eindproduct eruit zien?
  • Woensdagochtend 29 juni | 10.00-12.00 uur | vindt het grootse eindevenement plaats in De Kappen in Haaksbergen. De kinderen presenteren hier hun ideeën aan ondernemers, ouders en regionale overheidsvertegenwoordigers.

Nieuws

Opening Heerenveen!

Opening Heerenveen!

In Heerenveen is de opening van de pilot geweest! Maaike Enström en Roos Neeleman van Chipsoft hebben tijdens de opening in de klas hun bedrijf op een mooie wijze gepresenteerd, ook werd de grote ontwikkeling van het bedrijf toegelicht.De kinderen waren super...

Infosessie Losser / Overdinkel

Infosessie Losser / Overdinkel

Woensdag 11 mei is de 1e openingsdag in onze nieuwe regio Losser/Overdinkel.   Op woensdag 20 april hadden we al een zeer succesvolle infosessie met leerkrachten en coördinatoren van de vier basisscholen uit Losser/Overdinkel en werd de totale editie van A tot Z...

Start AdoptIDee regio Losser Overdinkel!

Start AdoptIDee regio Losser Overdinkel!

AdoptIDee gaat starten in regio Losser Overdinkel! Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang voor de eerste editie van AdoptIDee Losser Overdinkel. Deze week was er een informatiesessie voor leerkrachten van de deelnemende Basisscholen SKOLO Stichting...

Neem contact op

 

Wil je meer weten over AdoptIdee editie Haaksbergen? Neem contact op met Carine Giesbers via carine.giesbers@pnoconsultants.com of via telefoonnummer +31 06 29 55 88 72. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.