SPONSOREN GRONINGEN

AdoptIDee is ontstaan uit een samenwerking tussen twee sponsoren: initiatiefnemer PNO consultants en Stichting Kubusschool. Bij de tweede editie van AdoptIDee hebben nog een aantal mooie sponsoren zich aangesloten.

PNO – stimuleert ondernemerschap

Als initiatiefnemer van AdoptIDee vinden we het bij PNO belangrijk om actief mee te doen in het creëren van een optimale innovatie-omgeving. Het stimuleren van ondernemerschap en het creëren van nieuwe ideeën is hierin een speerpunt. Daarnaast wil PNO maatschappelijke meerwaarde creëren. Niet omdat het een doel op zich is, maar omdat we dat willen. Maar bovenal werken bij PNO veel ouders die hun kinderen op jongere leeftijd willen stimuleren om op speelse wijze in contact te komen met ondernemerschap.

Innovatie en subsidies

PNO consultants ondersteunt ondernemers bij hun innovatieactiviteiten. Wij leveren diensten voor het hele innovatieproces: van idee tot marktintroductie. Subsidies voor innovatie is een van onze kerncompetenties. In Nederland zijn wij met ruim 200 specialisten actief in alle innovatiesectoren. Dit doen wij vanuit het besef dat innovatie noodzakelijk is voor elk bedrijf dat vooruit wil komen, maar ook voor het aangaan van grote uitdagingen op gebieden als zorg, veiligheid en energie en klimaat.

Openbaar Onderwijs Groningen

Als een van de grootste onderwijsorganisaties in Noord-Nederland stelt Openbaar Onderwijs Groningen hoge eisen aan hun scholen en de kwaliteit die ze leveren. Dat doen ze met z’n allen: om te leren van en met elkaar. Leerlingen, ouders, medewerkers, schoolleiding en bestuur dragen allemaal bij aan de kwaliteit van het onderwijs.

Openbaar Onderwijs Groningen is per sector volgens dezelfde richtlijnen ingericht met ruimte voor elke school om zich te profileren met een eigen identiteit. Korte lijnen en het nemen van eigen verantwoordelijkheid zijn sleutelbegrippen binnen de organisatie. Alle scholen kunnen rekenen op professionele ondersteuning en facilitaire voorzieningen, zoals huisvesting en ICT-infrastructuur.

Dit project wordt mede gefinancierd door:

Scholen

Deelnemende scholen OBS Joseph Haydnschool en Boerhaaveschool geven hun leerlingen de ruimte om middels innovatief onderwijs hun eigen talent te ontdekken en ontwikkelen.

Ondernemers

Alle deelnemende ondernemers vinden hun oorsprong in Groningen en werken met volle overgave en passie aan innovatieve ICT-gerelateerde projecten.