SCHOLEN GRONINGEN

OBS Joseph Haydnschool – Groningen

De Joseph Haydenschool is een openbare basisschool die staat voor gelijke kansen voor iedereen en waar respect en samenwerking centraal staan. Dat betekent dat je hier niet alleen leert rekenen, schrijven en lezen, maar ook hoe je goed met elkaar omgaat. De school vindt het belangrijk dat kinderen hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen. Het is dus een plek waar je kunt groeien en bloeien, net als de plantjes in de schooltuin. En als je denkt dat je op deze school alleen maar saaie lessen krijgt, dan heb je het mis. Hier wordt ook veel gelachen en plezier gemaakt, want een dag zonder humor is als een boterham zonder pindakaas!

Boerhaave school

De Boerhaave Montessori basisschool is een school waar je leert door zelf te ontdekken en te experimenteren, in plaats van alleen maar uit boeken te leren. Dit betekent dat je veel vrijheid hebt om je eigen tempo te bepalen en zelf te kiezen wat je wilt leren. Het is eigenlijk alsof je de Sherlock Holmes van het leren bent – je moet zelf op onderzoek uitgaan om de antwoorden te vinden! Dus als je van avontuur houdt en niet bang bent om je handen vuil te maken, dan is dit de perfecte school voor jou! Oh, en ze hebben ook hele leuke speeltoestellen op het schoolplein 😉

Brederoschool

De Bredero basisschool is een openbare school, wat betekent dat iedereen welkom is, ongeacht religie of achtergrond. Op deze school wordt veel aandacht besteed aan creatieve vakken zoals tekenen, muziek en drama. Ook staat de Bredero basisschool bekend om zijn sportieve prestaties en zijn focus op gezondheid en beweging. Kortom, op deze school leer je niet alleen de basisvakken zoals rekenen en taal, maar krijg je ook de ruimte om je creatieve en sportieve talenten te ontwikkelen.

O.B.S. de Beijumkorf

O.b.s de Beijumkorf is een basisschool voor kinderen uit de Beijum wijk in Groningen. Het is een openbare school, wat betekent dat het voor iedereen toegankelijk is en geen religieuze of politieke overtuiging heeft. De school staat voor een veilige en respectvolle omgeving waarin kinderen kunnen leren en groeien. Dit betekent dat er veel aandacht wordt besteed aan sociale vaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en conflictoplossing. Maar ook op het gebied van kennis en vaardigheden staat de school hoog aangeschreven. Er wordt veel aandacht besteed aan taal, rekenen en andere vakken zoals natuur en techniek. Kortom, o.b.s de Beijumkorf is een school waar je kunt leren en groeien in een veilige en respectvolle omgeving, zonder dat je jezelf hoeft te veranderen in een bijenkorf. 😉

O.B.S. de Feniks

O.b.s. De Feniks is een basisschool voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Het is een openbare school, wat betekent dat iedereen welkom is, ongeacht achtergrond of geloof. De school heeft als motto “uit het beste halen wat erin zit”, wat betekent dat ze willen dat alle kinderen het beste uit zichzelf halen. Op deze school krijg je les in verschillende vakken zoals rekenen, taal en aardrijkskunde, maar ook in creatieve vakken zoals tekenen en muziek. Als je naar De Feniks gaat, kan je er zeker van zijn dat er altijd ruimte is voor humor. Want zoals ze op school zeggen: lachen is gezond en maakt het leren alleen maar leuker! Kortom, op o.b.s. De Feniks staat een goede opleiding voorop, maar is er ook altijd tijd voor plezier en lachen!

O.B.S. Meander

O.b.s. Meander is een basisschool waar leerlingen van verschillende achtergronden en niveaus samen leren en groeien. De school staat voor respectvol met elkaar omgaan en samenwerken, zodat iedereen zichzelf kan zijn en zich optimaal kan ontwikkelen. Op Meander krijgen leerlingen niet alleen les in de basisvakken, maar ook in creatieve vakken zoals muziek, tekenen en handvaardigheid.

O.J.S. De Petteflet

De Petteflet is een openbare basisschool voor jenaplanonderwijs. Leren ontstaat in liefde, in verbinding en vanuit verwondering. Op onze school leren wij samenleven. Wij zijn een school waar kinderen, medewerkers, ouders en verzorgers spelen, leren, spreken en vieren.

Ondernemers

Alle deelnemende ondernemers vinden hun oorsprong in Groningen en werken met volle overgave en passie aan innovatieve ICT-gerelateerde projecten.

Sponsoren

Als initiatiefnemers van AdoptIDee stimuleren PNO en Stichting Kubusschool ondernemerschap, het creëren van nieuwe ideeën en innovatief onderwijs.