ONDERNEMERS GRONINGEN

AdoptIDee is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende enthousiaste en innovatieve Groningse ondernemers. Wil je ook bijdragen aan dit project? Neem contact op voor meer informatie.

Alledaags

Alledaags maakt applicaties die je dagelijks wilt gebruiken en gelooft dat impact en succes liggen in digitaal aansluiten bij de dagelijkse dingen. Meer gemak in een proces, leuker werken of makkelijker contact.

Bossers & Cnossen

Bossers & Cnossens gelooft dat een goed functionerende IT-omgeving net zo gewoon moet zijn als water uit de kraan. Want, juiste IT-oplossingen helpen medewerkers effectiever, efficiënter en met meer plezier te werken. Dat is de kracht van ICT!

Omdat ideeën en vaardigheden in de huidige maatschappij vaak belangrijker zijn dan kennis, draagt Bossers & Cnossen met AdoptIDee graag bij aan het ontwikkelen van deze vaardigheden. De opdracht die zij de leerlingen meegeven, is: “Bedenk een spel om te helpen leren hoe je juiste informatie kan onderscheiden van foute informatie, ook wel fake news genoemd.”

Game Bakery

Game Bakery is een vereniging van game-gerelateerde bedrijven waar individuele game-ontwikkelaars en creatieve pioniers samenwerken aan game-gerelateerde projecten. Vakkundig, geduldig en liefdevol; precies zoals een bakker zijn brood bakt.

Game Bakery vindt het belangrijk dat het draagvlak van toegepaste (of serious) games blijft groeien. Met AdoptIDee hopen ze kinderen te enthousiasmeren voor game-ontwikkeling en een bredere technische oriëntatie. De opdracht die zij de leerlingen meegeven, is: “Denk na over (huidige) lesstof die jullie in spelvorm zouden willen leren.”

Heusinkveld Engineering

Heusinkveld Engineering is ontstaan vanuit een passie voor zowel racesimulatie als voor echte races. Innovatie is de kern van het bedrijf. Dat resulteert in het ontwikkelen van geavanceerde race-simulatieoplossingen. 

Heusinkveld Engineering hoopt leerlingen met AdoptIDee te enthousiasmeren over techniek. En te laten zien dat het mogelijk is om vanuit een eigen interessegebied een eigen onderneming te beginnen. De opdracht die zij de leerlingen meegeven, is: “Ontwikkel een nieuw hardware gamingproduct voor een ander soort markt dan racegames. Dit mag voor elk soort computergame zijn.”

IBM Client Innovation Centre

Het IBM Client Innovation Center is een start-up met de ondersteuning van ‘s werelds grootste bedrijf in IT en consulting: IBM. Het center is opgericht om een breed scala van de nieuwste technische diensten te leveren en mee te denken van design tot onderhoud.

Indietopia

Indietopia is een en een van de grootste platforms in Nederland voor het ontwikkelen van games. Met een missie om ervoor te zorgen dat iedereen die een passie heeft voor game-ontwikkeling kans maakt op een self-supporting developer.

Kinderen werpen met hun frisse blik een compleet nieuw licht op hoe Indietopia omgaat met hun doelgroep. Precies wat er nodig is om vanuit nieuwe invalshoeken concepten te ontwikkelen. De opdracht die zij de leerlingen meegeven, is: Breng in kaart wat de jonge doelgroep graat ziet in een modern kaartspel, zodat het project “The Epic Story of Blank & Blank” bij het grote publiek bekend raakt.

Mr. Chadd

Voor Mr. Chadd is het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs het allerbelangrijkst. Via een uniek platform brengt Mr. Chadd middelbare scholieren en universitaire coaches in contact met elkaar om zo samen huiswerkproblemen van de scholieren op te lossen. Het contact verloopt via de app of via de website.

DroneHub GAE

DroneHub GAE is hét kennis-, innovatie- en ontwikkelcentrum voor drones met civiele toepassingen. In het centrum werken bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen om drone-business te ontwikkelen, te faciliteren en om innovatieve oplossingen te onderzoeken op het gebied van drones.

Noordhoff Uitgevers

Noordhoff Uitgevers is er voor iedereen die leert en zichzelf uitdaagt. Vanaf de eerste schooldag tot de volgende stap in je carrière. Noordhoff Uitgevers levert lesmateriaal, technologie en services voor de basisschool, het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en voor de health sector.

Spindle

Bij Spindle kunnen ze geen genoeg krijgen van code. “Code is een middel om iets uit het niets te creëren: pure magie. Het gaat om het realiseren van iets dat er eerder niet was.” En de liefde voor code, die delen ze graag middels hun geloof in open source. Wat ervoor zorgt dat iedereen kan bijdragen en iedereen kan profiteren.

Reprise

Reprise is marktleider in Result Driven Online Marketing. Als onderdeel van IPG Mediabrands is het hun missie om voor bedrijven het maximale uit online te halen. Samenwerkingen met ambitieuze bedrijven die (online) willen groeien maakt het team enthousiast.

Wild Sea

Wild Sea bedenkt, ontwerpt en realiseert online en offline combinaties van websites, mobiele applicaties, games en interactieve media. Altijd met het oog op belevenissen die het hele netwerk van de opdrachtgevers omvatten en samenbrengen.

Recycleplan

Wij zijn een organisatie die zich bezig houdt met het inzamelen van recyclebaar materiaal om deze vervolgens te hergebruiken en te recyclen. Ons doel is het voor u zo makkelijk mogelijk te maken om groen te zijn. In de media besteedt men veel aandacht aan het thema duurzaamheid. Energie, wat uiteraard een belangrijk onderwerp is, wordt het meest besproken en zodoende zijn de meeste initiatieven hierop gericht. Echter, het uitputten van onze grondstoffen is een ondergeschoven thema.

Kranz Collins

Kranz Collins bestaat uit een team met zeer ervaren marketingdeskundigen. Vanuit hun eigen ervaring en ondernemersgeest ondersteunen zij in het vernieuwen van je blikveld en het denken in mogelijkheden om succesvol zaken te kunnen doen. 

SNN

Wij zijn het SNN. Een samenwerkingsverband van de drie noordelijke provincies en de gemeenten Groningen, Leeuwarden, Assen en Emmen. Wij zetten ons dagelijks in om het Noorden nog mooier te maken. Wij geloven dat alles met een idee begint. Als dienstverlener staan we dicht bij onze klanten, opdrachtgevers en samenwerkingspartners. We verstrekken subsidies, faciliteren de noordelijke samenwerking en behartigen de noordelijke belangen in Den Haag en Brussel. Wij helpen jouw ideeën waar te maken. SNN stimuleert, faciliteert en verbindt. 

Zupr

Als Zupr hebben we een doel en dat is zorgen dat elk merk en elke retailer, groot of klein, dezelfde kansen krijgt. We streven ernaar om het retaillandschap te democratiseren. Dat is wat ons drijft en daar gaan we voor, elke dag weer: beter dan gisteren en morgen nog beter. 

 

Zupr helpt merken online te tonen waar hun producten offline te koop zijn. Zo kan een consument op de website van het merk, vanuit online marketingcampagnes en via berichten op sociale media direct achterhalen waar een product in de buurt verkrijgbaar is. Dit krijgen we voor elkaar door merken en retailers op ons platform de handen ineen te laten slaan en kwalitatief hoogwaardige productgegevens moeiteloos te laten combineren met accurate locatie- en voorraaddata. Ons beeldmerk staat wat dat betreft voor de totale propositie: we communiceren de locatie van een product. 

GeK

GeK is een creatieve ontwikkelstudio uit Groningen waarbinnen Eds Keizer en Zareh Geertjes hun kennis en kunde hebben gebundeld om nog toffere concepten en projecten te kunnen bouwen.  

 

Door creativiteit en techniek te combineren laveren ze graag op de lijn tussen ontwerp en programmeren. Het zorgt ook dat hierdoor de meest originele oplossingen wordt gekomen voor de uitdagingen waar klanten mee komen. 

The Factor E

We maken menselijke technologie voor de digitale mens. 

Voor jou, dus. En voor je familie, vrienden, collega’s en klanten. Hoe kunnen we jouw online leven vereenvoudigen en waardevoller maken? Die vraag beantwoorden we door innovatieve platforms te ontwerpen en te bouwen. Het liefst met behulp van baanbrekende technieken, maar alleen als het in jouw voordeel werkt. Want technologie is onze muze, jij bent onze mindset. 

FC Groningen

FC Groningen, de trots van het Noorden! En dit jaar een van de ondernemers van AdoptIDee.

FC Groningen is uniek. De club kan omschreven worden als een nuchtere noordelijke volksclub,
waar normaal doen al gek genoeg is. De club heeft veel trouwe en betrokken supporters die hun
club op de voet volgen. FC Groningen is echt een club van het Noorden, en is hier ook trots op. Dit
komt ook terug in het clublied van FC Groningen: ‘Niemand krijgt het Noorden Klein’

Dacom

Onze missie & visie is om telers en de agribusiness over de hele wereld van datagedreven adviesdiensten te voorzien. Alle beschikbare relevante data wordt via intelligente analyses omgezet in concrete adviezen. Hiermee hebben onze gebruikers van landbouw een beter inzicht in hun bedrijf en kunnen zij met onze oplossingen betere beslissingen nemen.

Dacom ondersteunt telers en de agribusiness bij het optimaliseren van hun opbrengsten. Onze producten hebben een significante impact op efficiënt gebruik van agri-inputs zoals water, bestrijdingsmiddelen en meststoffen en dragen hiermee bij aan een duurzame voedselproductie.

Door de inzet van onze gebruikers en medewerkers zijn wij een wereldspeler op het gebied van innovatieve en baanbrekende agrarische datatechnologie.

 

Jellow

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk

Jellow gelooft sterk in de kracht van samenwerken. Bedrijven en freelancers bouwen met Jellow samen aan één eerlijk en kwalitatief netwerk, daar worden we allemaal beter van. De manier om samen snel te groeien en te kunnen beschikken over de juiste expertise zonder dat je de hulp van een intermediair nodig hebt.

Met Jellow breng je als opdrachtgever eenvoudig jouw eigen freelance netwerk in kaart, om deze vervolgens uit te breiden. Dit kan door een uitnodiging te sturen naar zzp’ers in of buiten het Jellow netwerk waarmee je hebt samengewerkt in het verleden, waar je op dit moment mee samenwerkt of waarmee je in de toekomst wil samenwerken. Door je aan te sluiten bij Jellow en je netwerk te delen met de andere opdrachtgevers die dit al doen, draag jij bij aan het ecosysteem. Het ecosysteem waar interim professionals maar 1 profiel up to date hoeven houden en opdrachtgevers samenwerken om extra schakels buiten spel te zetten.

.

Embrace: the human cloud

Wij zijn Embrace – The Human Cloud. Onze software helpt organisaties bij het automatiseren van processen en het ontsluiten van kennis. Maar bovenal willen we betekenisvolle verbindingen tussen mensen leggen. Beter werken lukt vaak met slimme technologie, maar doe je hoe dan ook altijd samen.

Justine.help

Justine.help is een digitaal platform dat scholen en organisaties helpt meer inzicht te krijgen in online pestgedrag.

Door de komst van social media, het gebruik van een smartphone en verschillende online leer-en werkomgevingen, neemt het aantal slachtoffers van digitaal pestgedrag verder toe.

De slachtoffers van digitaal pesten worden via online games, websites of social media getreiterd, lastiggevallen of bedreigd. Maar het kan ook erger; denk aan strafbare feiten als identiteitsfraude of seksueel misbruik.

Om een oplossing te kunnen bieden is inzicht nodig. Justine biedt scholen en organisaties een tool om digitaal pesten of cyberpesten inzichtelijk te maken. In een veilige en anonieme online omgeving helpen daarvoor aangewezen vertrouwenspersonen de slachtoffers van cyberbullying bij het vinden van een passende oplossing.

FitGaaf!

Gezond opgroeien, met plezier en minder strijd. Daar helpt FitGaaf! graag bij. Door gezonde keuzes leuk te maken en te belonen! Met onze landelijk erkende aanpak: kinderen en ouders/verzorgers plakken stickers voor dagelijks gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Op een offline kalender, met offline stickers. En dat werkt al best goed! Maar om het nog gaver te maken, bouwen we nu een digitale app. Met gezonde mini-games. Bij de ontwikkeling en het testen betrekken we continu en actief de directe doelgroep: kinderen op de basisschool en op speciaal onderwijs.

Forum Groningen

Forum Groningen organiseert op tien locaties in de gemeente Groningen films, workshops, talks, festivals, kinderactiviteiten en nog heel veel meer.

De wereld van nu en de mogelijkheden van morgen. Dat staat centraal bij alles wat Forum Groningen doet.

Citaforma

Citoforma is gespecialiseerd in 3D printers die objecten gedetailleerder en nauwkeuriger kunnen produceren dan gangbare 3D methodieken. Door de goede contacten in Azië is dit bedrijf regelmatig de enige in Europa dat over bepaalde onderdelen voor 3D printing beschikt.

Scholen

Deelnemende scholen OBS Joseph Haydnschool en Boerhaaveschool geven hun leerlingen de ruimte om middels innovatief onderwijs hun eigen talent te ontdekken en ontwikkelen.

Sponsoren

Als initiatiefnemers van AdoptIDee stimuleren PNO en Stichting Kubusschool ondernemerschap, het creëren van nieuwe ideeën en innovatief onderwijs.