ONDERNEMERS GRONINGEN

AdoptIDee is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende enthousiaste en innovatieve Groningse ondernemers. Wil je ook bijdragen aan dit project? Neem contact op voor meer informatie.

New Nexus

New Nexus is een bedrijf in Haren dat slimme apps en software maakt voor computers en telefoons. Ze bedenken coole en handige programma’s die je kunt gebruiken om te leren, spelen en creatief te zijn. Bij New Nexus werken slimme mensen die graag problemen oplossen en nieuwe ideeën bedenken. Ze zorgen ervoor dat technologie makkelijk en leuk is voor iedereen. Dus als je ooit een leuke app wilt downloaden of iets nieuws wilt leren op je computer, dan heeft New Nexus vast iets voor jou!

Bossers & Cnossen

Bossers & Cnossen is een bedrijf dat helpt met slimme ideeën en computers. Ze maken computers en programma’s die dingen makkelijker maken voor andere bedrijven. Zo kunnen die bedrijven sneller werken en meer geld verdienen. Bossers & Cnossen is een soort superheld voor andere bedrijven die hulp nodig hebben met technologie!

Game Bakery

Game Bakery is een bedrijf dat spellen maakt voor computers en telefoons. Ze bedenken leuke en spannende ideeën en maken deze tot echte spellen die je kan spelen. Hun spellen hebben vaak mooie plaatjes en geluidjes die het nog leuker maken om te spelen. Ze willen dat iedereen kan genieten van hun spellen, dus zorgen ze ervoor dat ze gemakkelijk te spelen zijn. Het is alsof ze een hele wereld creëren waar je in kan duiken en avonturen kan beleven!

Heusinkveld Engineering

Heusinkveld is een bedrijf dat zich richt op het maken van raceauto-onderdelen. Ze maken bijvoorbeeld pedalen en schakelpaddles voor simracegames. Deze onderdelen zorgen ervoor dat het spelen van deze games meer lijkt op het rijden van een echte raceauto. Heusinkveld’s producten worden gebruikt door professionele simracers en gamers over de hele wereld. Het bedrijf is gevestigd in Nederland en is opgericht door een vader en zoon die gepassioneerd zijn door autosport en gaming.

IBM Client Innovation Centre

IBM Client Innovation Center is een bedrijf dat zich bezighoudt met technologie. Ze helpen andere bedrijven met het maken van software en het oplossen van problemen met computers. Het is een beetje zoals een super slimme vriend die je helpt bij het maken van je huiswerk, maar dan voor bedrijven. IBM Client Innovation Center is echt goed in wat ze doen en daarom willen veel bedrijven met hen samenwerken. Ze zorgen ervoor dat de technologie van die bedrijven goed werkt, zodat alles soepel verloopt.

Indietopia

Indietopia is een bedrijf dat helpt bij het maken van computerspelletjes. Ze hebben een kantoor waar ze game-ontwikkelaars helpen met het ontwerpen, programmeren en testen van hun spelletjes. Het doel is om mensen te laten genieten van de spelletjes die ze maken. Indietopia organiseert ook evenementen waar mensen hun eigen games kunnen laten zien en andere games kunnen spelen. Dus als je geïnteresseerd bent in games maken, kan Indietopia je helpen om je dromen waar te maken!

Drone Delivery Services

Drone Delivery Services is een bedrijf dat gebruik maakt van vliegende robots, genaamd drones, om pakketjes te bezorgen bij mensen thuis. Het is een soort moderne postbode! De drones zijn uitgerust met camera’s en sensoren die ze helpen om veilig te vliegen en het juiste adres te vinden. Het bedrijf is erg populair geworden omdat het snel en efficiënt is, en het kan helpen om verkeersopstoppingen te verminderen. Wie weet, misschien krijg je binnenkort wel je pizza of cadeautje bezorgd door een drone van Drone Delivery Services!

Gemeente Groningen

De gemeente Groningen is een bedrijf dat ervoor zorgt dat alles in de stad goed geregeld is. Ze zorgen bijvoorbeeld voor de wegen, het afval en de huizen. Ook zorgen ze ervoor dat mensen veilig kunnen wonen en werken in Groningen. Als er iets kapot is in de stad, dan kun je dit aan de gemeente melden en zij gaan het dan repareren. Ten slotte houdt de gemeente zich bezig met het organiseren van leuke activiteiten en evenementen voor de bewoners van Groningen.

Noorderpoort

Het Noorderpoort College is een school waar mensen naartoe gaan om dingen te leren en te studeren. Het is een soort school voor volwassenen. Ze hebben verschillende soorten lessen, zoals koken, timmeren, rekenen en nog veel meer. Het is een plek waar je nieuwe dingen kunt leren en vrienden kunt maken. Het doel is om mensen te helpen zich voor te bereiden op een baan of om verder te studeren als ze klaar zijn.

Spindle

Spindle is een bedrijf dat helpt bij het maken van websites en apps voor andere bedrijven. Ze zorgen ervoor dat deze websites en apps er mooi uitzien en goed werken op alle apparaten, zoals telefoons en computers. Spindle maakt ook software die bedrijven helpt om hun klanten beter te begrijpen, bijvoorbeeld door te kijken naar wat mensen op hun website doen. Op deze manier kunnen bedrijven hun producten en diensten verbeteren en meer klanten aantrekken. Kortom, Spindle helpt andere bedrijven om online succesvol te zijn.

Beatrix Kinderziekenhuis

Beatrix Kinderziekenhuis is een ziekenhuis voor kinderen in Nederland. Ze helpen kinderen die ziek zijn en medische zorg nodig hebben. De artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis werken hard om kinderen beter te maken en ervoor te zorgen dat ze zich beter voelen. Ze hebben ook speelkamers en andere activiteiten om kinderen te helpen zich beter te vermaken terwijl ze in het ziekenhuis zijn. Het doel van het ziekenhuis is om kinderen te helpen herstellen en gezond te worden, zodat ze weer naar huis kunnen.

Wild Sea

Wildsea is een bedrijf dat mensen helpt om te genieten van de zee en het leven daarin. Ze organiseren reizen en avonturen voor mensen die van snorkelen, duiken, en surfen houden. Wildsea laat mensen kennismaken met de schoonheid en de wonderen van de onderwaterwereld en leert hen hoe ze deze moeten beschermen. Het bedrijf werkt hard om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en verantwoordelijk van de zee kan genieten. Als je van de zee houdt en avonturen wilt beleven, dan is Wildsea de plek voor jou!

Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Huis Groningen is een speciaal huis waar de families van zieke kinderen kunnen verblijven als ze ver weg van huis zijn voor medische behandelingen. Het huis heeft veel kamers en gemeenschappelijke ruimtes waar families kunnen ontspannen, koken en samen tijd doorbrengen. Het personeel en de vrijwilligers van het huis helpen de families bij alles wat ze nodig hebben, van het vinden van een arts tot het organiseren van activiteiten voor kinderen. Door het bieden van een “thuis weg van huis” kunnen families dicht bij hun zieke kinderen blijven en steun vinden in moeilijke tijden. Het Ronald McDonald Huis Groningen wordt ondersteund door donaties van mensen en bedrijven die willen helpen bij het ondersteunen van gezinnen in nood.

Kranz Collins

Kranz Collins is een bedrijf dat anderen helpt om hun eigen bedrijf op te starten en te laten groeien. Ze geven advies en ondersteuning bij het maken van plannen, het vinden van investeerders en het bouwen van websites en apps. Het doel van Kranz Collins is om anderen te helpen hun dromen waar te maken en succesvol te worden in de zakenwereld. Het bedrijf heeft veel ervaring en werkt met verschillende soorten bedrijven, van kleine startups tot grote ondernemingen. Door samen te werken met Kranz Collins kunnen mensen hun bedrijf laten groeien en hun doelen bereiken.

SNN

SNN is een bedrijf dat helpt bij het geven van geld aan projecten die goed zijn voor de mensen in het noorden van Nederland. Ze geven bijvoorbeeld geld aan scholen, ziekenhuizen en bedrijven die nieuwe ideeën hebben. Zo kunnen deze projecten worden uitgevoerd en wordt de regio een betere plek om te wonen en te werken. SNN zorgt er dus voor dat goede ideeën ook echt kunnen worden uitgevoerd, zodat iedereen ervan kan profiteren!

Dacom

Dacom is een bedrijf dat boeren helpt om beter voor hun gewassen te zorgen. Ze hebben speciale machines en sensoren die meten hoeveel water en voeding de plantjes nodig hebben. Zo kunnen boeren beter bepalen wanneer ze moeten water geven en welke meststoffen ze moeten gebruiken. Dacom gebruikt ook computers om alle gegevens te verzamelen en te analyseren, zodat boeren betere beslissingen kunnen nemen. Op die manier kunnen de boeren meer en gezonder voedsel produceren.

FitGaaf!

Fitgaaf is een bedrijf dat mensen helpt om gezond te blijven. Ze maken coole spullen zoals armbanden en stickers om je te herinneren om goed te eten, veel te bewegen en genoeg te slapen. Het is een soort van speelgoed dat je motiveert om gezonde keuzes te maken en jezelf te belonen als je dat doet. Het is een leuke manier om te zorgen voor je lichaam en geest. Dus als je wilt dat je gezond bent en er cool uitziet, dan is Fitgaaf het bedrijf voor jou!

The Factor E

TheFactor E is een bedrijf dat helpt andere bedrijven beter te worden. Ze doen dit door naar het bedrijf te kijken en te bedenken wat er beter kan. Ze geven dan advies over hoe het bedrijf dingen anders kan doen om meer geld te verdienen en beter te werken. TheFactor E werkt dus eigenlijk als een soort dokter voor bedrijven. Ze helpen zieke bedrijven beter te worden zodat ze weer kunnen groeien.

Forum Groningen

Forum Groningen is een groot gebouw waar veel verschillende dingen gebeuren. Er is bijvoorbeeld een bibliotheek waar je boeken kunt lenen en een bioscoop waar je films kunt kijken. Ook zijn er vaak leuke evenementen zoals workshops en concerten. Het is een soort verzamelplek waar je kunt leren, ontdekken en genieten!

Scholen

Deelnemende scholen OBS Joseph Haydnschool en Boerhaaveschool geven hun leerlingen de ruimte om middels innovatief onderwijs hun eigen talent te ontdekken en ontwikkelen.

Sponsoren

Als initiatiefnemers van AdoptIDee stimuleren PNO en Stichting Kubusschool ondernemerschap, het creëren van nieuwe ideeën en innovatief onderwijs.