Het is alweer een tijdje geleden maar we willen er toch nog even op terugblikken: de fantastische einddag in Oude Pekela. Het was een heus spektakel met onder andere TikTok Tammo en we zijn weer overspoeld door de gave idee├źn van de kids.

Editie leider, Jakob Zwinderman, vertelt hieronder wat meer over de dag:
23 juni was het volle bak in de Binding. Er waren 100 leerlingen en ouders van diverse scholen om het resultaat te presenteren van de opdracht die ze van een bedrijf hadden gekregen. AdoptIDee is een praktische aanpak om onderwijs aan ondernemers te koppelen. Beiden kunnen van elkaar leren.

Een aantal maanden geleden hadden groepen van een vijftal scholen (cbs de Kern (Veendam), cbs Groen van Prinsterer, obs Hendrik Wester, St Willibrordus, cbs 7- Sprong) gewerkt aan een vraag van een zestal bedrijven (Koerts Dakwerken, Airco-Fin, Avebe, Zechsal, Nedmag, HempFlax). De creativiteit was overweldigend. Er waren oplossingen voor een ontspanningsplek bij een bedrijfspand, waarom meer boeren hennep moeten verbouwen, waarom je een magnesiumvoetbad moet nemen etc. Er was een presentatietent, filmpjes en maquettes. Op deze hete middag was er ook een optreden van TikTok Tammo, binnen een paar minuten waren de kinderen in een polonaise. Toch werd er daarna nog geconcentreerd gewerkt aan de presentatietafels, waar de leerlingen langs moesten gaan om de opdracht goed te bekijken en te beschrijven.

Het is een initiatief van de Innovatiehub Oost-Groningen. Er zijn zoveel mooie bedrijven in Oost-Groningen die de leerlingen nu hebben leren kennen via presentaties, rondleidingen en het werken aan een ondernemersvraag