Een dikke week geleden is AdoptIDee Enschede afgetrapt! Het was een onwijs leuke kick-off bij Twepa. In deze allereerste light versie van AdoptIDee Enschede vervult basisschool de Ouverture de rol van school en Twepa de rol van ondernemer. De club enthousiastelingen is in Enschede wat kleiner dan bij onze andere regio’s maar dat maakt dat het een hele persoonlijk editie zal worden. En dat vinden we super leuk! We zijn benieuwd naar de super ideeën van de Enschedese kids. De einddag is al gepland. Deze vindt plaats op 29 juni van half 1 tot 2, dus zet het in je agenda want dit wil je niet missen 🙂

Syt Scheper, editie verantwoordelijke, aan het woord:
‘AdoptIDee Enschede gaat dit jaar voor het eerst draaien. Het is tevens de eerste editie die ik manage. Dat maakt het voor mij extra speciaal! Ik vind het onwijs leuk om Twente nog meer te mogen verrijken met een gaaf initiatief als AdoptIDee. Uiteraard hebben we hier met Haaksbergen al de eerste stappen in gezet.

Tijdens de kick-off hebben de ondernemer en school kennis met elkaar kunnen maken. Onder het genot van koffie en cake vertelde Marlies wat meer over de missie, visie en het ontstaan van Twepa. Uiteraard hebben Jan en ik de algemene informatie van AdoptIDee gepresenteerd zodat voor iedereen duidelijk is wat er van hem/haar wordt verwacht. Naast het kennismaken met de ondernemer en AdoptIDee is er zelfs al een probleemstelling opgesteld. Wat uiteraard heel fijn is want nu kunnen de kinderen zo snel mogelijk aan de slag met hun superideeën. We sloten de kick-off af met een korte rondleiding door het bedrijf. Deze rondleiding wordt vervolgt op 1 juni. Dan zullen de kinderen ook een kijkje in de keuken nemen van Twepa.

Al met al was het dus een hele geslaagde kick-off.’