We hebben een ontzettend leuk nieuwtje! AdoptIDee wordt uitgebreid met 2 regio’s: Enschede en Meppel! Ondanks het feit dat we ons deze editie willen focussen op het verbeteren van de formule zijn we super blij om dit met jullie te kunnen delen. In Meppel is de editie al afgetrapt met een kick-off dus daarover zullen jullie binnenkort al meer horen. Enschede laat nog heel even op zich wachten, daar trappen we namelijk in week 19 af. Hieronder doen oprichter Wouter van Dijk en directeur Jan van Uitert een kort woordje per regio.

Enschede
Doordat we in 2022 een goede start hebben gemaakt in Losser zijn we in contact gekomen met basisschool Ouverture in Enschede. Tijdens het eerste gesprek waren de managers en de leerkrachten super enthousiast om dit jaar een pilot te draaien met groep 7. We hebben ook al een prachtig bedrijf gekoppeld aan de Ouverture: Twepa. Zij zullen de probleemstelling bedenken waar groep 7 mee aan de slag gaat. Onze marketeer Syt Scheper hebben we als kartrekker aangesteld. Ze is een echte tukker dus dat zal heel goed klikken!

We trappen begin mei af en zijn dan eind juni gereed voor de einddag. Wij vinden dit een super gave uitbreiding.

Meppel
Door contacten in het onderwijs in onze editie Groningen zijn we in contact gekomen met de Stichting Promes, deze stichting bestuurd en verbindt scholen in de Gemeente Meppel en Staphorst.

Na overleg tussen Edwin Haverkamp van Promes en Wouter van Dijk van AdoptIDee werd er snel een plan van aanpak gesmeed om dit jaar met een light-versie te starten met drie scholen en vijf klassen.

De uitdaging wordt dan om op zeer korte termijn vijf prachtige regionale bedrijven te koppelen, een klus die best snel voor elkaar was want in Meppel zijn zeer veel bedrijven die heel graag willen innoveren.

Super om dan onze 6e editie op te starten in het mooie Meppel.