AdoptIDee heeft innovatie heel hoog in het vaandel staan! Juist met onze formule stimuleren wij de ondernemers en kinderen om te innoveren. En wie zouden wij zijn als we zelf niet blijven innoveren?!

Tijdens een editie werken de kinderen aan een oplossing voor de ondernemers. Dit doen ze door het design thinking principe te volgen. Dit principe hebben we wat gefinetuned zodat het helemaal binnen de AdoptIDee formule past.

Aan de linker kant zie je hoe de stappen zijn opgebouwd. De ondernemers bedenken een uitdaging. Vervolgens gaan de kids hiermee aan de slag. Eerst in de vorm van een brainstormsessie waarbij ze al hun ideeën op tafel gooien, en geloof ons: dat zijn er nogal wat ;). Alle ideeën worden teruggebracht naar één idee waar net zo lang aan wordt gesleuteld totdat de kids het een superidee vinden. Als afsluiter pitchen ze hun superidee aan de ondernemer en aan hun familie.

Binnen het design thinking principe zijn we aan het innoveren. Voor iedere stap binnen het principe wordt een instructievideo gemaakt. Voor de pitch hebben we al een instructievideo. Klik hier om deze video te bekijken. Voor de overige stappen hebben we studenten van Noorderpoort in Groningen ingeschakeld. Deze week stonden een aantal draaidagen op de planning waar oprichter Wouter van Dijk en bestuurslid Jeroen Bos een kijkje achter de schermen hebben genomen. Uiteraard nemen we jullie hier graag in mee. Onderstaande slideshow geeft een voorproefje. Eind april zullen de video’s worden opgeleverd. We kunnen niet wachten om het eindresultaat met jullie te delen. To be continued!