Afgelopen dinsdag hebben we de nieuwe editie van AdoptIDee in de regio Haaksbergen ingeluid.

Het was wederom een succes. Samen met de betrokken ondernemers en leerkrachten hebben we er een feestje van gemaakt. Naast het bespreken van de praktische zaken vertelde wethouder Pieter van Zwanenburg hoe enthousiast hij wordt van initiatieven als AdoptIDee. Volgens hem krijgt zowel de school als het bedrijf de mogelijkheid om in zijn kracht te staan en dat kunnen we alleen maar beamen. Tim Post was ook van de partij! Hij verzorgde een interessante lezing over de scholen voor morgen. Tijdens deze lezing heeft Tim verteld over het stimuleren van het nieuwsgierige en creatieve denken van leerlingen. Hij maakte daarbij een mooie koppeling met ontwikkelingen in het onderwijsveld, zoals Wetenschap & Techniek. Afsluitend gaf hij de leerkrachten en ondernemers nog een aantal mooie ‘lessons learned’ mee.

Carine Giesbers, verantwoordelijke voor AdoptIDee Haaksbergen, aan het woord:
‘Na het succes van vorig jaar krijgt AdoptIDee in Haaksbergen in 2023 een vervolg! En wat voor een… dit jaar doen er maar liefst 10 Haaksbergse scholen met in totaal 14 klassen mee aan AdoptIDee!
Het mooie aan deze editie vind ik dat nu alle Haaksbergse basisscholen zijn aangehaakt, zodat we nog meer kinderen kunnen bereiken. Tijdens de opening hebben we Tim Post als inspirerende spreker uitgenodigd. Tim kan ons van alles kan vertellen over het grootbrengen van jonge pioniers en het stimuleren van creatieve verbeeldingskracht. Naast het aanbieden van ons reguliere lesmateriaal hoop ik ook in Haaksbergen de eerste stapjes te kunnen zetten met digitaal lesmateriaal om zo nog meer in te kunnen spelen op, en bijdragen aan het ‘onderwijs van de toekomst’.
En waar ik vooral naar uitkijk is de einddag bij Theater De Kappen waar we alle creaties en SUPER ideeën van ruim 300 kinderen op 30 mei kunnen bewonderen.’