Met trots kunnen we zeggen dat AdoptIDee bestaansrecht krijgt in Italië. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van een Erasmus+ subsidie. In dit nieuwsbericht nemen we jullie mee in de ins en outs van de ontwikkeling.

Erasmus+ is een subsidieprogramma van de Europese Unie dat gericht is op onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Het programma biedt financiering voor een breed scala aan activiteiten, waaronder studiebeurzen, stages, trainingen en strategische partnerschappen tussen organisaties. In het geval van AdoptIDee is er een Erasmus+ subsidie toegekend, waardoor het project in Italië van start kan gaan. Dit programma wordt gefinancierd door de Europese Commissie en het doel is om de vaardigheden en de mogelijkheid om een baan te vinden beter te maken voor Europeanen. Ook willen ze dat organisaties en landen beter gaan samenwerken.

Dat laatste is van toepassing op AdoptIDee. Samen met Innovalley en IDP European Consultants zullen AdoptIDee uit gaan proberen in een ander schoolsysteem, waarbij we zowel met andere organisaties als met een ander land gaan samenwerken.

Door de Erasmus+ subsidie kunnen wij ons AdoptIDee-pakket verbeteren. Waardoor er in de toekomst nog meer edities bij kunnen komen die worden gemanaged door enthousiaste ambassadeurs. De focus ligt daarbij heel erg op het schaalbaar maken van het concept zodat er voor het uitvoeren van de edities geen betrokkenheid nodig is van medewerkers van AdoptIDee.

Daarnaast zullen we specifiek voor deze internationale samenwerking een actieplan moeten opstellen voor internationale uitrol en al het materiaal vertalen naar de Italiaanse markt. Dit omvat de vertaling van de producten en aanpassing aan het Italiaanse schoolsysteem.

De pilot in Italië zal ons input geven om het actieplan voor de internationale uitrol verder te plannen. Dit plan zal op de lange termijn scholen in heel Europa in staat stellen om AdoptIDee te gebruiken, zodat nog meer leerlingen kunnen profiteren van het nieuwe onderwijs! Deze Italiaanse pilot draagt daar enorm aan bij. Omdat we AdoptIDee voor het eerst in een ander schoolsysteem uitproberen. Door deze pilot kan AdoptIDee klaar worden gestoomd voor de internationale markt.

Benieuwd hoe we vorm gaan geven aan deze vette samenwerking? We zullen jullie de komende weken op de hoogte houden dus: stay tuned!