Digitalisering van de AdoptIDee werkboekjes

AdoptIDee heeft al 5 succesvolle edities gedraaid waarin leerlingen prachtige oplossingen bedachten voor de vraagstukken van de ondernemers. Deze oplossingen bedachten de leerlingen aan de hand van een werkboekje die oprichter Wouter van Dijk heeft ontwikkeld. Het boekje is in het leven geroepen om de docenten te ondersteunen in het gehele proces. Een soort handvat waardoor de docent AdoptIDee makkelijk en probleemloos kan embedden in het reguliere onderwijs.

Dit jaar zullen we met behulp van de financiering van DigiFonds Noord onze werkboekjes gaan digitaliseren. Op die manier kunnen docent en leerling makkelijker met het materiaal werken en tegelijkertijd zullen ze bezig zijn met digitale geletterdheid, wat ons betreft een win-win situatie.

Maar waarom is digitalisering eigenlijk belangrijk…? Nou, Digifonds Noord heeft daar wel een antwoord op:

‘De maatschappij digitaliseert in een hoog tempo. Ook in Noord-Nederland is het belangrijk dat iedereen dat tempo kan volgen. En om voorop te kunnen lopen en te kunnen voldoen aan de groeiende behoefte aan hoog opgeleide ICT’ers, is het belangrijk dat mensen kiezen voor opleidingen in de ICT.’

Uiteraard willen we hier binnen AdoptIDee ook sterker in worden. We staan immers voor creativiteit en innovatie. Met het digitaliseren van onze werkboekjes zullen niet alleen docenten, leerlingen en ondernemers behendiger worden met ICT. Ook de stichting zelf zal ervaren hoe efficiënt het is om de ICT oplossing te embedden in de edities.

We nemen jullie graag mee in dit proces dus stay tuned voor updates.