Dinsdag 28 juni was het dan eindelijk zover. De dag waar de Losserse ondernemers, leerkrachten en basisschoolleerlingen weken naartoe hebben gewerkt: de einddag van AdoptIDee in Losser. Het was zo’n leuke dag vol met enthousiaste mensen, lekker eten en mega creatieve ideeën.

Rond 10 uur kwamen de kinderen binnen en werd de sessie afgetrapt door Gijs Nillessen. Via een videoboodschap beet wethouder Jaimi van Essen het spits af. Hij heette de kinderen welkom en vertelde dat de gemeente Losser tijdens de volgende editie ook maar eens met AdoptIDee om tafel moet om te bespreken hoe die creativiteit ook kan bijdragen aan de gemeente.

Na wat praktische zaken te hebben besproken konden de kinderen kijken naar een filmpje van het TikTok dansje van AdoptIDee, waar ze superleuk aan mee dansten.

Ondertussen stonden de ouders met smart te wachten om de ideeën van hun kinderen te bewonderen. De ondernemers liepen naar hun standjes en de kinderen kregen een opdrachten boekje mee waarin vragen stonden over de andere ondernemers. Alle gemaakte oplossingen werden uitgestald en zorgvuldig toegelicht aan alle ouders.

DIJK59 had aan alles gedacht. Er stond een ijskar, een poffertjeskraam en een suikerspin machine. Je begrijpt vast dat het voor de kinderen niet beter kon. En nog wel op een schooldag 😉

Nog smullend van al het lekkers werd de dag afgesloten door Jan van Uitert. Het was voor de kinderen en leerkrachten weer tijd om naar school te gaan. Met een rugzak vol goede ideeën en een leuke ballon (die overigens erg populair waren) stapten de kinderen weer op de fiets.

Wij willen alle ondernemers, leerkrachten, leerlingen, ouders en DIJK59 onwijs bedanken voor deze geslaagde editie. Zonder jullie was dit niet gelukt!