Ook van Van Heek Textiles hebben we een leuk berichtje mogen ontvangen over het bedrijfsbezoek van de Pax Christi school. Je leest het hieronder.

Het was een mooie zonnige dag, goed weer om te fietsen, en dat deden ze ook. De leerlingen van de Pax Christi school kwamen al om 10:00 in de ochtend fietsend bij Van Heek Textiles aan. In een klein kwartiertje waren ze van de school naar Van Heek Textiles gereden. Eindelijk zagen ze van dichtbij de watertoren waar ze de hele tijd vanuit hun klas naar uitkijken.

Kinderen zijn de toekomst, dus waarom zou je ze niet bij de projecten van de toekomst betrekken?

Met deze gedachte, kregen 24 leerlingen van de Pax Christi school in Overdinkel afgelopen dinsdag een rondleiding bij Van Heek Textiles in Losser. We zijn begonnen met een korte presentatie over het materiaal dat hier gemaakt wordt, ze leerden over het verschil tussen weefsels en breisels, vervolgd door een korte uitleg over veiligheid voordat ze naar de fabriek vertrokken. De kinderen hadden veel plezier om te leren hoe textiel geverfd wordt en met veel enthousiaste gingen handjes omhoog tijdens de vraagronde. Na een rondleiding in de fabriek mochten ze naar de showroom waar ze eindproducten konden bekijken. Daar werden boeken bewonderd – zoals een boekenserie van Harry Potter waar Van Heek Textiles het textiel voor de kaft leverde en het boek van Amalia dat recent in de boekwinkels verscheen. Maar ook ons anti-pollen gaas, rolgordijnen en technische breisels kregen genoeg aandacht. Voordat ze weer terug naar de klas gingen, werd nog de opdracht gepresenteerd waar ze de komende twee weken mee aan de slag gaan. Spannend! Maar nog eerst de quiz over het bezoek invullen en leuke prijzen winnen…

We verheugen ons nu al op al hun creatieve ideeën die over twee weken gepresenteerd worden!