Een paar weken geleden heeft een leerling van groep 7 van de Bonifatiusschool een spreekbeurt gehouden over DGS. Hierdoor wisten ze al wat van het bedrijf. Maar op woensdag 8 juni hebben ze nóg meer geleerd want het was tijd voor het bedrijfsbezoek bij DGS Haaksbergen. Hier kregen ze eerst uitleg en daarna een rondleiding met een kleine speurtocht. Ook werd de probleemstelling voorgelegd en die luidde als volgt: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat DGS minder materialen/onderdelen kwijtraakt?’

De juf zegt er nog het volgende over:
De kinderen zijn erg enthousiast en zijn goed aan het nadenken over het probleem. Er worden al verschillende ontwerpen geknutseld en getekend.

Ook hebben 2 leerlingen een kort verhaaltje geschreven over het bedrijfsbezoek:
Bij DGS was het wel leuk en interessant. We hebben er veel van geleerd en alvast een idee bedacht. We hadden ook bij het lassen gekeken. Maar je mocht niet in het licht kijken anders kreeg je lasogen. De vraag was hoe kunnen we geen/minder spullen kwijtraken? Ze zeiden dat er ook veel dingen van heftruck waren gevallen. En zo raken ze dingen kwijt. En ze hadden veel verschillende werk plaatsen. Ze brengen veel dingen naar andere landen/plaatsen.

Net zoals DGS zijn wij erg benieuwd naar de ideeën die de kinderen zullen bedenken!