Op maandag 30 mei werd groep 6 van de Bonifatius hartelijk ontvangen door Odink en Koenderink. Er werd uiteraard afgetrapt met een voorstelrondje. Buiten, genietend van het zonnetje, vertelden 3 medewerkers van Odink en Koenderink alles over zichzelf en de werkzaamheden die zij verrichten waarna alle kinderen zich vervolgens mochten voorstellen.

Na het voorstelrondje was het tijd voor het bedrijfsbezoek. De kinderen, docenten en medewerkers doken de fabriek in en liepen alle werkprocessen langs. Van de montage vloer tot de engineering, geen hoekje werd overgeslagen.

Omdat het vraagstuk van Odink en Koenderink over afval gaat werd er op elke plek door de werknemers toegelicht welke soorten afval ze daar kennen. Je merkte dat het vraagstuk meer vorm begon te krijgen voor de kinderen want er werden steeds meer leuke opmerkingen gemaakt en vragen gesteld.

Afval of geen afval, Odink en Koenderink blijft specialist in laagspanningsnetwerken. Je snapt daarom vast wel dat de kinderen niet konden vertrekken voor een elektriciteitstestje in het lab te hebben gedaan 😉 Je kon aan de gezichten van de kinderen aflezen dat ze dit best een beetje spannend vonden.

De dag werd afgesloten met een glaasje ranja en een stroopwafel. Wat ons en Odink en Koenderink betreft een mega geslaagde dag! Het was goed te merken dat de kinderen meer hebben geleerd over afval scheiden. Vooral toen ze de juf erop wezen dat ze haar bekertje niet op een goede manier aan het scheiden was toen ze bij de afvalbak stond.

Odink en Koenderink en docenten en leerlingen van de Bonifatius bedankt voor jullie enthousiasme!