Dinsdag 17 mei gingen de leerlingen van Stichting Ambion op bedrijfsbezoek bij Chipsoft in Heerenveen. 

De leerlingen van groep 7/8, leerkracht Susan Douma en een stagiaire van OBS Trijegeaster Honk hadden er veel voor over; ze hebben een 45 minuten durende route afgelegd en kwamen precies op tijd aan bij Chipsoft.

Bij Chipsoft stond een mooi programma op hen te wachten. Maaike Enstrom en Roos Neeleman, medewerkers van Chipsoft, hadden een drietal activiteiten gepland:

  • Een rondleiding door het bedrijf;
  • Een opdracht waarbij de kinderen een boom met een schommel moesten tekenen;
  • Een door Maaike en Roos ontwikkeld spel genaamd ‘CAP-MAN’ waarbij het de bedoeling was om zo snel mogelijk te finishen.
 

Het was super om te zien hoe de kinderen in groepjes van 4 samen met hun leerkrachten vol enthousiasme het programma volgden.

Aan het einde van de dag waren de opbrengsten als volgt: de kinderen vonden de rondleiding super vet, de gemaakte tekeningen zijn mooi geworden en het record van de snelste tijd op CAP-MAN is door een van de kinderen verbroken waardoor de snelste tijd van medewerkster Roos werd gehalveerd. Volgens ons een hele goede opbrengsten; steek die complimenten maar in je zak Chipsoft.

Om de dag goed af te sluiten kreeg iedereen een leuke goodiebag mee naar huis. Je kan je dus wel voorstellen dat de kinderen op de tafels stonden te springen van plezier.

De einddag van de editie in Heerenveen is op maandag 30 mei. Dat geeft de kinderen en leerkrachten nog even de tijd om te werken aan de oplossing die ze aan Maaike en Roos zullen gaan pitchen.

Chipsoft bedankt voor dit geslaagde bedrijfsbezoek!