Woensdag 11 mei was het eindelijk zover: de opening van de 1e editie van AdoptIdee in Losser.

Samen met de ondernemers, leerkrachten, gemeente Losser, wethouder Jamie van Essen en AdoptIdee zelf is er in de raadzaal een onvergetelijke middag van gemaakt.

Jan van Uitert, directeur van AdoptIdee, trapte de opening af waarna wethouder Jamie van Essen op enthousiaste wijze vertelde hoe hij kijkt naar de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Ook gaf hij aan dat het heel interessant is om in de toekomst de innovatie opdrachten van de gemeente Losser mee te laten draaien in de edities van AdoptIDee.

Wouter van Dijk, voorzitter van AdoptIdee, lichtte het concept ‘tech savvy’ toe en vertelde met trots over de nieuwe ontwikkelingen van AdoptIdee. En dat zijn er aardig wat want we blijven groeien.

Na deze leuke aftrap was het tijd voor wat praktische zaken. Jan nam met iedereen de planning door en, niet geheel onbelangrijk, koppelde de 8 ondernemers aan de 8 klassen. Elke ondernemer zal deze editie namelijk gaan samenwerken met 1 klas en 1 leerkracht.

Eenmaal klaar met koppelen was het tijd voor een beetje ontspanning: gezellig afsluiten met een hapje en een drankje. We kijken er mooi op terug.

Ondernemers, leerkrachten, gemeente Losser en wethouder Jamie van Essen bedankt en veel plezier tijdens deze 1e editie van AdoptIdee in Losser. We kunnen niet wachten om te zien met wat voor gave en innovatieve ideeën de leerlingen zullen komen.