Naast Overijssel en Groningen start Friesland als derde provincie met AdoptIDee. In samenwerking met scholengemeenschap Ambion en bedrijf Chipsoft is de start dit schooljaar een feit. Het plan is om dit schooljaar met nog meer bedrijven aan de slag te gaan!
adoptidee logo
Ambion staat voor ambitie in onderwijs en heeft vierentwintig openbare basisscholen in de regio Joure en Heerenveen. Ambion wil kinderen iets extra’s bieden als stevig fundament voor hun verdere leven en heeft in 2019 de eerste bovenschoolse kinderinnovatieraad van Nederland geïnstalleerd. De kinderinnovatieraad (KIR) denkt mee en stelt plannen op voor het verbeteren en ontwikkelen van ons onderwijs. Dit doet de raad aan de hand van een speciaal innovatie- en ontwikkelproces. AdoptIDee past hierbij ideaal in het plaatje en kan bijdragen aan dit innovatie-en ontwikkelproces.

Chipsoft ontwikkeld innovatie software die iedere zorgverlener ondersteunt en faciliteert om het juiste moment de juiste zorg aan de patiënt te leveren. Zij willen van de kinderen weten hoe een bezoek aan het ziekenhuis voor kinderen aangenamer kan worden gemaakt en welke voorbereiding hierbij hoort. Een hele mooie uitdaging voor de kinderen, wij zijn benieuwd tot welke oplossingen zij komen.