Graag vertellen wij jullie waar we op dit moment mee bezig zijn binnen AdoptIDee. Binnen AdoptIDee zijn er veel ontwikkelingen gaande. AdoptIDee heeft een aantal nieuwe medewerkers. Zij stellen zich graag in de komende weken aan je voor!

 

Carine Giesbers

Carine Giesbers

Initiatiefnemer AdoptIDee regio Twente

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij PNO consultants en houdt ik mij bezig met het verwerven van overheidsfinanciering voor innovatieve regionale bedrijven. Ook krijg energie van een dynamische omgeving waarin ik verbindingen kan leggen om samen mooie resultaten neer te zetten. Toen ik in kennismaakte met AdoptIDee in Groningen en zag wat het allemaal teweegbracht, dacht ik dit zou ook heel gaaf zijn om in Twente op te zetten, en dan als eerste in mijn woonplaats Haaksbergen. Ik heb zelf kinderen in de AdoptIDee leeftijd, dus weet ik welke uitdagingen zij zoeken.

Aangespoord door Wouter heb ik mijn netwerk ingeschakeld en mooie bedrijven en scholen kunnen verbinden. We hadden de kick-off vorig jaar in de steigers staan, maar toen kwam corona. We konden dus niet met honderden kinderen en tientallen ondernemers aan de slag in Theater de Kappen. Helaas hebben we deze editie toen moeten annuleren. Maar van uitstel kwam in dit geval geen afstel, want afgelopen voorjaar hebben we AdoptIdee alsnog in Haaksbergen in aangepaste coronaproof vorm kunnen organiseren.

Inmiddels heb ik AdoptIDee in Haaksbergen succesvol mogen opzetten en gaan we het project in samenwerking met de gemeente verder uitbouwen om nog meer mooie bestendige verbindingen te creëren tussen ondernemers, onderwijs, ouders en overheid.Binnenkort mag ik hiervoor aansluiten bij het ondernemersontbijt in Haaksbergen en het initiatief pitchen. Daarnaast heb ik de ambitie om AdoptIDee verder uit te rollen en het ook in Enschede, Hengelo en de rest van Twente op de kaart te zetten. Inmiddels zijn de eerste gesprekken gaande met geïnteresseerden.

Meer weten?
Ben je benieuwd naar AdoptIDee en wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen? Stuur me gerust een berichtje!

Melissa Lugtenberg

Melissa Lugtenberg

Medewerker AdoptIDee

Mijn naam is Melissa Lugtenberg, 19 jaar en ben sinds november 2021 werkzaam bij AdoptIDee. Op dit moment ben ik bezig met het maken van nieuwberichten voor onder andere de website en andere media, om zo de naamsbekendheid van AdoptIDee te vergroten.
Ook ben ik samen met Jan van Uitert en het MIT aan het onderzoeken of een ‘franchiseprogramma’ voor AdoptIDee haalbaar is. Dit gaan we doen door middel van economisch en technisch onderzoek. Hierbij zal ook aandacht zijn voor de behoefte van bestaande en nieuwe regio’s. Hiervoor zal ik het economisch onderzoek gaan uitvoeren. Ik kijk ernaar uit om binnen AdoptIDee aan de slag te gaan!