Graag vertellen wij jullie waar we op dit moment mee bezig zijn binnen AdoptIDee. Binnen AdoptIDee zijn er veel ontwikkelingen gaande. AdoptIDee heeft een aantal nieuwe medewerkers. Zij stellen zich graag in de komende weken aan je voor!

 

Wouter van Dijk

Wouter van Dijk

oprichter, initiator en bestuurslid van AdoptIDee

Mijn naam is Wouter van Dijk. Ik hou van nieuwe dingen en van samen kansen pakken en daar ook echt voor gaan. Daarom ben ik al sinds 2004 werkzaam in het veld van innovatie. Voor mij is één van de belangrijkste aspecten om goed te innoveren creativiteit en de mogelijkheden hebben om buiten de gebaande paden te denken. Deze combinatie is de reden geweest om AdoptIDee op starten.

Op dit moment ben ik met name bezig met de digitale opening van AdoptIDee editie 2021, onze live-uitzending van het Groninger Forum, heeft veel aandacht opgeleverd. Dit heeft ertoe geleid dat regio’s Heerenveen en Kesteren geïnteresseerd zijn geraakt en we in gesprek zijn om ook daar een editie te organiseren. Daarnaast heeft ook de innovatie hub Oost-Groningen zich gemeld en hebben als missie om Oost-Groningen te laten floreren in zowel economisch als sociaal oogpunt. Zij vinden dat AdoptIDee een ideaal middel is om dit te doen en willen graag dat kinderen meedenken met lokale ondernemers en dat de ondernemers bijdragen aan de vorming van hun potentieel toekomstige nieuwe medewerkers. Als laatste zijn we ook bezig met het ontwikkelen van begeleidend materiaal, waarmee we de kinderen kunnen helpen hoe tot hun oplossing te komen.

 

Jeroen Bos

Jeroen Bos

Bestuurslid AdoptIDee

Mijn naam is Jeroen Bos. Navigator bij Bossers & Cnossen, IT-nerd, gadget en sciencefiction liefhebber, Groninger en voorstander van open source & open standaarden. Ook wel the special sauce on the B&C burger genoemd. Een grote betrokkenheid voel ik bij het Onderwijs in het Noorden, en dan met name onderwijsvernieuwing. Ik vind dat het huidige onderwijs niet voldoende aansluit bij wat kinderen zouden moeten leren en mede daarom enthousiast over Adoptidee

Momenteel ben ik bezig als investeerder in allerlei startups. Dat betekent vaak financiële ondersteuning maar nog veel meer ondersteunen en helpen in het ondernemen. Van HR, logistiek, financieel tot huisvesting helpen we startende ondernemers hun bedrijf succesvol op te starten of door te laten groeien.

Dat doe ik samen met een aantal collega ondernemers vanuit de gedachte dat we zelf toen we begonnen ook allemaal wel wat hulp hadden kunnen gebruiken. We merken dat de jonge startende ondernemers het erg waarderen en je ziet ze ook met sprongen professionaliseren, dat is niet alleen mooi om te zien maar zorgt ook voor succesvolle bedrijven die voor werkgelegenheid zorgen in de regio.

In de afgelopen jaren hebben we zo geïnvesteerd in een 6-tal startups op allerlei gebied maar allemaal met een raakvlak met de digitale wereld. Momenteel zijn we met twee nieuwe startups bezig en we gaan ervan uit in de 2022 in totaal 10 startups te kunnen ondersteunen in hun groei.