Op 17, 18 en 23 juni a.s. presenteren de deelnemende scholieren via een videopitch hun superidee aan de AdoptIDee ondernemers. Op deze einddagen laten zij tussen 10.00 en 11.00 uur hun meest innovatieve idee zien aan het bedrijf waaraan zij gekoppeld zijn. Uiteindelijk kiezen de ondernemers de winnaars van AdoptIDee 2021 en reiken zij de AdoptIDee-bokaal uit aan de winnende groepen.

AdoptIDee is een innovatief onderwijsconcept en koppelt kinderen uit groep 6, 7 en 8 aan lokale ondernemers met een innovatie-uitdaging. Deze ondernemers maken gebruik van de creativiteit van de basisschoolkinderen. AdoptIDee ondersteunt de scholieren met eigen lesmateriaal waarbij ze o.a. leren hoe ze een videopitch moeten maken. Tijdens de einddag in Haaksbergen presenteren de scholieren van De Kameleon, de St. Bonifatius school en de Paus Joannes hun pitch aan de negen deelnemende ondernemers. In Groningen presenteren de leerlingen van O.B.S. Joseph Haydnschool, Borgmanschool, Brederoschool, O.B.S. de Beijumkorf en O.B.S. de Feniks hun geweldige ideeën. De ondernemers beoordelen de ideeën op creativiteit, uitwerking en presentatie en selecteren uiteindelijk een winnaar. 

Carine Giesbers van Stichting AdoptIDee: “Natuurlijk hadden we ook dit jaar het liefst een fysieke einddag in het theater georganiseerd, maar dit is helaas nog steeds niet mogelijk. We gaan er hoe dan ook een spektakel van maken! We kleden de scholen feestelijk aan en gaan een  ‘Oscars-gevoel’ creëren voor de kinderen. Zo hopen wij deze dag, ondanks de corona beperkingen, toch een feestelijk tintje te geven.”