Vanaf vrijdag 9 april 2021 ben ik, Jan van Uitert (64), de operationeel directeur van de nieuw opgerichte stichting AdoptIDee. Ik kan me voorstellen dat jullie daarom meer over mij willen weten. Daarom wil ik jullie via deze weg vertellen wie ik ben, wat mijn (werk)ervaring tot nu toe is en wat mijn drijfveren zijn om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Oosten van het land

In 1956 ben ik geboren in Eindhoven. Van huis uit ben ik dan ook een echte Brabander. Omdat ik een goede baan kon krijgen in het oosten van het land, ben ik toen ik 18 jaar was dan ook in het oosten gaan wonen. Dit bevalt me prima, want ik woon er nog steeds met veel plezier. In het dagelijks leven ben ik naast vader van dochters Lesley (39) en Nancy (34), opa van twee kleindochters Esmee (3) en Linde (1). Samen met mijn vriendin Joke woon ik in onze zelf verbouwde woning met een mooie grote tuin in het prachtige Gelderse Laren. Omdat we allebei van dieren houden, hebben we twee pony’s en een prachtige hond. Een Cane Corso reu met de naam Quiero.

Jong talent laten groeien

Al jaren ben ik in mijn vrije tijd volleybaltrainer. Ik vind het een uitdaging om met gemotiveerde sporters te werken, om ze te verbeteren en om alles eruit te halen wat erin zit. In de afgelopen 30 jaar heb ik in de volleybalwereld bij verschillende verenigingen gewerkt en op dit vlak veel ervaring op gedaan. Meestal als trainer/coach van damesteams. Daarnaast heb ik ook bij verschillende verenigingen in de technische commissie gewerkt en me bezig gehouden met de verbetering van de jeugd- en opleidingslijn van verenigingen. Jong talent laten groeien; dáár word ik enthousiast van! Jong talent is immers de toekomst en verbeteren/ontwikkelen is mijn drijfveer in het leven. Vanaf 1 juli 2020 ben ik met vroegpensioen en heb ik van deze hobby een deel van mijn werk gemaakt. Wie wil dit nou niet!

Verbinden

De laatste 12 jaar van mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest op het snijvlak van het onderwijs en het bedrijfsleven. Tijdens deze periode heb ik de stichting Techcovery opgezet. Een bedrijfsvakschool in de regio Zwolle waar we praktijkonderwijs organiseerden voor MBO studenten vanuit verschillende technische richtingen van niveau 1 tot en met niveau 4. Het werken met één been in het onderwijs en één been in het bedrijfsleven was helemaal nieuw voor mij en dus een enorme uitdaging. Verbinden is mijn andere drijfveer in het leven, dus het tot stand brengen van de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven vond ik geweldig om te doen. Omdat ik mij ook kon bezig houden met de verbetering en ontwikkeling van deze verbinding, kwamen gedurende deze periode mijn drijfveren verbeteren/ontwikkelen en verbinden samen. Hierdoor was ik helemaal in mijn element.

Enthousiast over AdoptIDee

Het zijn deze drijfveren en mijn behoefte aan uitdaging die maken dat ik enthousiast werd over werken voor AdoptIDee. Toen ik vorig jaar in gesprek kwam met Wouter van Dijk van PNO (de initiator van AdoptIDee), werd ik erg enthousiast over het concept van de vorige edities en de samenwerking tussen het primair onderwijs en het bedrijfsleven. Vooral het enthousiasme van de kinderen in combinatie met het bedrijfsleven vind ik prachtig en daar krijg ik energie van! Na meerdere gesprekken met Wouter over de op te zetten Stichting AdoptIDee, hebben we tijdens een wandeling in Norg besloten dat ik de directeur van de stichting zou worden. Vrijdag 9 april 2021 ben ik door het bestuur officieel aangesteld en kan ik samen met het bestuur bouwen aan een toekomstige bestendige Stichting AdoptIDee. Ik kijk daar met veel enthousiasme naar uit!

Meer weten?

Ben je benieuwd naar AdoptIDee in jouw regio? Stuur ons een berichtje en we nemen contact met je op!