Na weken vol brainstorms en uitwerkingen van plannen was het afgelopen week dan eindelijk zo ver: de grote AdoptIDee presentatiedag. Maar liefst 13 klassen kwamen vrijdag 21 juni samen in De Oosterpoort om hun ideeën te pitchen aan de deelnemende ondernemers.

De opening
De middag werd officieel afgetrapt onder een enorm gejuich van de ruim 350 scholieren. Zij kregen vervolgens een gloednieuwe AdoptIDee-vlog te zien, waarin onder andere wethouder Paul de Rook en gedeputeerde Patrick Brouns de kinderen succes wensten op deze spannende dag. Ook Oog TV was aanwezig om de presentatiedag vast te leggen.

Je verzint het niet
Iedere projectgroep kreeg een eigen stand waar zij vol enthousiasme hun uitgewerkte oplossing mochten presenteren. Te weinig geld voor een vliegticket? De scholieren sturen je met een drone naar je geliefden aan de andere kant van de wereld. Meer beweging op de werkvloer nodig? Dan lossen de scholieren het op met een mini hometrainer die onder werktijd te gebruiken is.

De beste ideeën
Niet alleen de ondernemers waren verrast. Ook de jury was erg onder de indruk van de creativiteit van de scholieren. Stuk voor stuk worden de presentaties beoordeeld, waaruit uiteindelijk de beste ideeën worden gekozen. Binnenkort worden de winnaars in de deelnemende klassen bekendgemaakt.

We kijken terug op een fantastische tweede editie van AdoptIDee en zijn onwijs trots op wat de scholieren neergezet hebben. Dit jaar hebben we de kleine zaal in de Oosterpoort vol gekregen. Onze ambitie? Nóg meer scholieren betrekken bij dit bijzondere project en volgend jaar de grote zaal vol krijgen.

We gaan ervoor! Tot volgend jaar.