Het bezoek van de deelnemende ondernemers van AdoptIDee aan de schoolklassen was een groot succes. Afgelopen week was het daarom hoog tijd om de rollen om te draaien. Op 7 juni klapten de scholieren hun boeken dicht en brachten ze een bezoek aan de DroneHub in Eelde voor een dag vol drones en creativiteit.

Hoe kunnen we met behulp van drones de wereld verbeteren?
Dit vraagstuk stond centraal tijdens de sessie in de DroneHub. Aan de jonge talenten de taak om hiermee aan de slag te gaan en hun ideeën te pitchen aan de ondernemers. Ondertussen gingen er meerdere drones de lucht in en kregen ook de scholieren de kans om zelf echte drones te besturen.

Aan creativiteit geen gebrek
Van drones die door middel van netten plastic uit de zee vissen, tot drones die bij een politiemelding eerst een kijkje nemen voordat er mankracht ingezet wordt: de scholieren kwamen met de meest innoverende ideeën. Een groot succes dus! Ook RTV Noord was aanwezig om verslag te doen.

Laatste ronde: de presentatiedag
De scholieren presenteren hun definitieve ideeën van AdoptIDee op 21 juni in De Oosterpoort in Groningen. De jury bekroont hier de beste ideeën, die in de toekomst daadwerkelijk door de ondernemers uitgevoerd gaan worden.

Wil je de presentaties bijwonen? Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis en vrijblijvend.

Datum:               21 juni 2019
Tijd:                     13:00 – 16:00
Locatie:              De Oosterpoort (Trompsingel 27, 9724 DA Groningen)

We zien je graag op 21 juni!