Met juni voor de deur is AdoptIDee 2019 in volle gang! Ook aan de kant van de scholieren is het enthousiasme losgebarsten. Vorige week maakten alle klassen namelijk kennis met hun tijdelijke opdrachtgevers. Verspreid over twee dagen brachten de deelnemende ondernemers een bezoek aan de klassen om middels presentaties de probleemstellingen voor te leggen en toe te lichten. Het resultaat? Complete focus, volledige aandacht en een groot aantal geïnteresseerde gezichten.

Om de opdrachten tot leven te brengen, kwamen de ondernemers niet met lege handen. Niet alleen namen zij leerzame presentaties mee, DroneHub GAE nam zelfs een drone mee. En die hield de nieuwsgierige leerlingen goed in zijn greep.

Voor elk probleem een oplossing

Zonder probleemstellingen geen AdoptIDee. Dus, hebben de ondernemers nagedacht over welk probleem zij binnen hun organisatie graag opgelost zien worden. De leerlingen gaan de komende tijd met de volgende, stuk voor stuk, mooie uitdagingen aan de slag:

IBM
Bossers & Cnossen
Spindle
Reprise/Traffic4u
Game Bakery
Noordhoff
Alledaags
Indietopia
Mr. Chadd
Wild Sea
DroneHub GAE

How can we make IBM more visible in Groningen.
Hoe helpen we mensen fake news te herkennen?
Hoe kunnen we onze mensen helpen om meer te bewegen tijdens hun werk?
Wat kan Reprise doen om de stad Groningen leuker, beter of mooier te maken?
Welk vak zou je willen leren door middel van een spel en hoe zou dat spel eruit komen te zien?
Ontwerp een leer-app waar jij en je klas graag en vaak naar terug willen om veel te oefenen.
De-ultieme- hoe-was-het-op-school-app.
Hoe maken we het kaartspel The Epic Story of Blank & Blank nóg spannender?
Geef mij op- en aanbevelingen t.a.v. mijn app.
Bedenk een Snaveltje game die gespeeld kan worden door de lagere klassen.
Bedenk toepassingen met drones waar onze maatschappij beter van wordt.

Dé bedrijfsbezoeken

Komende week staan de bedrijfsbezoeken gepland. Alle leerlingen klappen hun schoolboeken dicht en krijgen een kijkje in de keuken bij het bedrijf waarvoor ze de probleemstelling uitwerken. Want, achtergrondinformatie en het proeven van de sfeer kunnen net de doorgevende factoren zijn voor het uitdenken van het perfecte probleemoplossende innovatieve idee. Natuurlijk laten we je, middels een foto-impressie, weten hoe die dagen zijn verlopen!

Presentatiedag: Kom je ook?

Op vrijdag 21 juni sluiten we AdoptIDee feestelijk af. Het is dé dag waarop de scholieren hun uitgewerkte ideeën presenteren. En dat belooft een leerzame en interessante middag te worden! Ook jij bent van harte welkom om langs te komen in het Oosterpoort in Groningen! Gratis en geheel vrijblijvend. Kom je langs? Leuk! Bij deze geven we je een stukje huiswerk (ook geheel vrijblijvend natuurlijk) mee: denk zelf ook eens na over de uitwerking van een van de opdrachten.

De dag van de presentaties vindt van 13.00 – 16.00 uur plaats in de Oosterpoort in Groningen.
Trompsingel 27 | 9724 DA Groningen

Zien we je daar?