Selecteer een pagina

SPONSOREN

AdoptIDee is ontstaan uit een samenwerking tussen twee sponsoren: initiatiefnemer PNO consultants en Stichting Kubusschool.

PNO – stimuleert ondernemerschap

Als initiatiefnemer van AdoptIDee vinden we het bij PNO belangrijk om actief mee te doen in het creëren van een optimale innovatie-omgeving. Het stimuleren van ondernemerschap en het creëren van nieuwe ideeën is hierin een speerpunt. Daarnaast wil PNO maatschappelijke meerwaarde creëren. Niet omdat het een doel op zich is, maar omdat we dat willen. Maar bovenal werken bij PNO veel ouders die hun kinderen op jongere leeftijd willen stimuleren om op speelse wijze in contact te komen met ondernemerschap.

Innovatie en subsidies

PNO consultants ondersteunt ondernemers bij hun innovatieactiviteiten. Wij leveren diensten voor het hele innovatieproces: van idee tot marktintroductie. Subsidies voor innovatie is een van onze kerncompetenties. In Nederland zijn wij met ruim 200 specialisten actief in alle innovatiesectoren. Dit doen wij vanuit het besef dat innovatie noodzakelijk is voor elk bedrijf dat vooruit wil komen, maar ook voor het aangaan van grote uitdagingen op gebieden als zorg, veiligheid en energie en klimaat.

Kubusschool – focus op brede talentontwikkeling

Bij Kubusscholen staat talentontwikkeling van de leerlingen centraal. Deze onderwijsvorm onderscheidt zich door kwalitatief hoogstaand authentiek projectonderwijs met focus op brede talentonwikkeling, met in het bijzonder binnen de bètatechniek. Leerlingen worden gestimuleerd om met creatieve ideeën en out-of-the-box denken tot een unieke oplossing te komen van reële problemen. Altijd in opdracht van een externe opdrachtgever.

Deze aanpak helpt leerlingen de volgende vaardigheden aan te leren: vragenstellen, uitproberen, maken, overdenken, uitleggen én samenwerken. Ook wel de zogenaamde 21th century skills genoemd. Op speelse wijze, stap voor stap op weg naar een succesvolle carrière.

Dit project wordt mede gefinancierd door:

Scholen

Deelnemende scholen OBS Joseph Haydnschool en Boerhaaveschool geven hun leerlingen de ruimte om middels innovatief onderwijs hun eigen talent te ontdekken en ontwikkelen.

Ondernemers

Alle deelnemende ondernemers vinden hun oorsprong in Groningen en werken met volle overgave en passie aan innovatieve ICT-gerelateerde projecten.