Selecteer een pagina

ONDERNEMERS

AdoptIDee is tot stand gekomen in samenwerking met de volgende enthousiaste en innovatieve Groningse ondernemers. Wil je ook bijdragen aan dit project? Neem contact op voor meer informatie.

Alledaags

Alledaags maakt applicaties die je dagelijks wilt gebruiken en gelooft dat impact en succes liggen in digitaal aansluiten bij de dagelijkse dingen. Meer gemak in een proces, leuker werken of makkelijker contact.

B2Design

De kracht van B2Design ligt bij het bedenken en ontwikkelen van strategische design producten die zich onderscheiden van de massa. Het streven is om het online landschap elke dag mooier en slimmer te maken.

Bossers & Cnossen

Bossers & Cnossens gelooft dat een goed functionerende IT-omgeving net zo gewoon moet zijn als water uit de kraan. Want, juiste IT-oplossingen helpen medewerkers effectiever, efficiënter en met meer plezier te werken. Dat is de kracht van ICT!

Omdat ideeën en vaardigheden in de huidige maatschappij vaak belangrijker zijn dan kennis, draagt Bossers & Cnossen met AdoptIDee graag bij aan het ontwikkelen van deze vaardigheden. De opdracht die zij de leerlingen meegeven, is: “Bedenk een spel om te helpen leren hoe je juiste informatie kan onderscheiden van foute informatie, ook wel fake news genoemd.”

Game Bakery

Game Bakery is een vereniging van game-gerelateerde bedrijven waar individuele game-ontwikkelaars en creatieve pioniers samenwerken aan game-gerelateerde projecten. Vakkundig, geduldig en liefdevol; precies zoals een bakker zijn brood bakt.

Game Bakery vindt het belangrijk dat het draagvlak van toegepaste (of serious) games blijft groeien. Met AdoptIDee hopen ze kinderen te enthousiasmeren voor game-ontwikkeling en een bredere technische oriëntatie. De opdracht die zij de leerlingen meegeven, is: “Denk na over (huidige) lesstof die jullie in spelvorm zouden willen leren.”

Heusinkveld Engineering

Heusinkveld Engineering is ontstaan vanuit een passie voor zowel racesimulatie als voor echte races. Innovatie is de kern van het bedrijf. Dat resulteert in het ontwikkelen van geavanceerde race-simulatieoplossingen. 

Heusinkveld Engineering hoopt leerlingen met AdoptIDee te enthousiasmeren over techniek. En te laten zien dat het mogelijk is om vanuit een eigen interessegebied een eigen onderneming te beginnen. De opdracht die zij de leerlingen meegeven, is: “Ontwikkel een nieuw hardware gamingproduct voor een ander soort markt dan racegames. Dit mag voor elk soort computergame zijn.”

IBM Client Innovation Centre

Het IBM Client Innovation Center is een start-up met de ondersteuning van ‘s werelds grootste bedrijf in IT en consulting: IBM. Het center is opgericht om een breed scala van de nieuwste technische diensten te leveren en mee te denken van design tot onderhoud.

Indietopia

Indietopia is een en een van de grootste platforms in Nederland voor het ontwikkelen van games. Met een missie om ervoor te zorgen dat iedereen die een passie heeft voor game-ontwikkeling kans maakt op een self-supporting developer.

Kinderen werpen met hun frisse blik een compleet nieuw licht op hoe Indietopia omgaat met hun doelgroep. Precies wat er nodig is om vanuit nieuwe invalshoeken concepten te ontwikkelen. De opdracht die zij de leerlingen meegeven, is: Breng in kaart wat de jonge doelgroep graat ziet in een modern kaartspel, zodat het project “The Epic Story of Blank & Blank” bij het grote publiek bekend raakt.

Mr. Chadd

Voor Mr. Chadd is het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs het allerbelangrijkst. Via een uniek platform brengt Mr. Chadd middelbare scholieren en universitaire coaches in contact met elkaar om zo samen huiswerkproblemen van de scholieren op te lossen. Het contact verloopt via de app of via de website.

Mundu

Mundu zorgt voor zichtbaarheid langs snelwegen, rijkswegen, rondwegen en in stadscentra. Met digitale reclamemasten en high traffic billboards wordt jouw bedrijf of product gezien door het grote publiek. Op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Overal.

Noordhoff Uitgevers

Noordhoff Uitgevers is er voor iedereen die leert en zichzelf uitdaagt. Vanaf de eerste schooldag tot de volgende stap in je carrière. Noordhoff Uitgevers levert lesmateriaal, technologie en services voor de basisschool, het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, het hoger onderwijs en voor de health sector.

Spindle

Bij Spindle kunnen ze geen genoeg krijgen van code. “Code is een middel om iets uit het niets te creëren: pure magie. Het gaat om het realiseren van iets dat er eerder niet was.” En de liefde voor code, die delen ze graag middels hun geloof in open source. Wat ervoor zorgt dat iedereen kan bijdragen en iedereen kan profiteren.

Traffic4U

Traffic4u is marktleider in Result Driven Online Marketing. Als onderdeel van IPG Mediabrands is het hun missie om voor bedrijven het maximale uit online te halen. Samenwerkingen met ambitieuze bedrijven die (online) willen groeien maakt het team enthousiast.

Wild Sea

Wild Sea bedenkt, ontwerpt en realiseert online en offline combinaties van websites, mobiele applicaties, games en interactieve media. Altijd met het oog op belevenissen die het hele netwerk van de opdrachtgevers omvatten en samenbrengen.

Scholen

Deelnemende scholen OBS Joseph Haydnschool en Boerhaaveschool geven hun leerlingen de ruimte om middels innovatief onderwijs hun eigen talent te ontdekken en ontwikkelen.

Sponsoren

Als initiatiefnemers van AdoptIDee stimuleren PNO en Stichting Kubusschool ondernemerschap, het creëren van nieuwe ideeën en innovatief onderwijs.